изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:44 EET
Добричкият окръжен съд потвърди ареста на обвиняем за подбудителство към престъпление    
Ред и сигурност

Добричкият окръжен съд прие като неоснователна и остави без уважение молбата на 39-годишния Валери М. А. от София за изменение на наложената му на 30.10.2009 г. мярка за неотклонение „задържане под стража”.



Валери А. е привлечен като обвиняем за подбудителство на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение, да наруши своите служебни задължения и да въведе фиктивни данни в информационната система на полицията, за да даде възможност на определени лица да извършат фиктивен износ и да ползват данъчни облекчения.

След като се запозна с представените по делото материали и изслуша страните Добричкият окръжен съд прецени, че събраните доказателства обосновават предположението, че Валери А. е извършил вмененото му деяние. Той е обвиняем за тежко умишлено престъпление и срещу него се води друго досъдебно производство за същото деяние. Тези аргументи са мотивирали досега съда да отхвърли две искания за изменение на мярката за процесуална принуда. Предвид високата обществена опасност на извършеното и на дееца, и голямата опасност той да извърши друго престъпление при евентуално освобождаване, и настоящият съд смята за нецелесъобразно да бъде изменена мярката му за неотклонение.

Добричкият окръжен съд намира влошеното здравословно състояние на Валери А. като ново обстоятелство по делото. Съдът обаче приема като законосъобразна и неоспорима изготвената за днешното съдебно заседание петорна съдебно-медицинска експертиза. Тя показва, че лицето страда от дълго време от тежко заболяване, чието лечение не е несъвместимо с условията в местата за лишаване от свобода.

С тези аргументи Добричкият окръжен съд отхвърли искането на Валери А. и неговия адвокат за изменение на постановената му процесуална принуда.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна. Валери А. пожела да се яви лично на заседанието във въззивния съд, което е насрочено за 08.06.2010 г.

 

01.06.2010 г.                                   Пресслужба Добрички окръжен съд   

Назначиха допълнителна експертиза по дело срещу контрольор на пътни такси

 

Добричкият окръжен съд измени в „парична гаранция” мярката за неотклонение на обвиняем за подбудителство към престъпление

 

МОЗЪКЪТ ЗА ДАЛАВЕРИТЕ НА ГРАНИЦАТА ЩЕ ОСТАНЕ В АРЕСТА

 

ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ ОТ ДОБРИЧ РАБОТИЛИ С ПРЕСТЪПНА ГРУПА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ДДС ОТ ДЪРЖАВАТА /ВСИЧКИ ИНФОРМАЦИИ НА ЕДНО МЯСТО/ 

 

Добричкият окръжен съд задържа трети обвиняем по делото срещу граничните полицаи

 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд потвърди ареста на обвиняем за подбудителство към престъпление | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди