изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 05:43 EEST
КМЕТОВЕ ЩЕ ПРОУЧВАТ ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ В НОРВЕГИЯ    
НовиниКметове от Черноморския регион, сред които и градоначалнците на Добрич Детелина Николова и на Балчик Николай Ангелов, заминават за Норвегия.

Те ще участват в обучителен семинар по българо–норвежки проект в областта на енергийната ефективност
Семинарът ще се проведе от 2 до 6 юни в Осло, Норвегия по проект на Асоциацията на българските черноморски общини “Българо-Норвежко партньорство в областта на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници за намаляване на вредните газове в публичния сектор на Черноморските общини”. Форумът се организира от АБЧО, Асоциацията на местните и регионални власти на Норвегия с финансовата подкрепа на Програмата за сътрудничество на Норвегия и България. В семинара ще участват кметове и експерти от областите Добрич, Варна и Бургас, които са пилотни при реализацията на проекта. Основната цел на форума е обмяна на опит и повишаване на административния капацитет за изпълнение на ангажимента на общините по Конвента на кметовете, както и запознаване с опита и добрите практики на норвежки общини при реализацията на енергоефективни мерки и енергиен мониторинг. Представителите на българските местни власти ще посетят община Арденал и Министерството на екологията на Норвегия, където ще обсъдят  теми, свързани с интегрирано градско развитие, енергийно планиране, системи за енергиен мониторинг и информационни стратегии.
По българо-норвежкия проект в Добрич ще бъде реализиран пакет от енергоефективни мерки в детска ясла “Радост”. Част от дейностите са: извършване на обследване за енергийна ефективност на сградата, подмяна на старата дограма, подмяна на осветителните тела, монтаж на соларна инсталация, преоборудване и газификация на кухненския блок и др. Целта на проекта е да подпомогне българските черноморски общини в развитието на техния сграден фонд за постигане на по-висок стандарт по отношение на енергийната ефективност.
 


Сходни връзки

КМЕТОВЕ ЩЕ ПРОУЧВАТ ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ В НОРВЕГИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди