изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:13 EEST
Пияна звезда на "Народния театър" потроши две момчета!    
НовиниЗвездата на „Народния театър" Валери Йорданов прати двама младежи в болница, след като ги помля с джипа си. Кървавият инцидент станал в събота около 16 часа, но официално за него не бе съобщено. Христо Стоянов и Рашко Моллов били блъснати като пешеходци на метри от гумаджийница край Горни Богров, съобщи столичен вестник.


В съботния следобед Рашко заедно с жена си Любка отишли да сменят гумите на мерцедеса си. Спрели близо до сервиза, който се намира на бул. „Васил Левски" и улица „Стамболийски" в района на номер 8. 23-годишният Христо работел в гумаджийницата и се радвал заедно с колегите си, че сребристият „Мерцедес" е последната им кола за деня,

след което ще ходят да се забавляват

Стоянов взел инструменти и тръгнал по шосето към автомобила. Изведнъж обаче срещу младежа изскочил джипът на актьора. Работникът не успял да реагира и всъдеходът го съборил и повлякъл по асфалта. В този момент Рашко видял, че мицубишито продължава към него и приятелката му. „Успял е само да изблъска Любка, за да не я блъсне, но не е успял той да се дръпне и колата го е прегазила", разказа вчера майката на пострадалия младеж Симона Моллова. Въпреки че прегазил двама, актьорът Валери Йорданов продължил, като по пътя си ударил мерцедеса, спряно наблизо такси "Хюндай Елантра" и мотор "Ямаха". Пътят на мицубишито препречил и уличен стълб, в който джипът успял да спре. При мелето леко

пострадала и каратистка от ЦСКА, която се намирала наблизо.

„Той се държеше неадекватно. Първо каза, че детето му бутнало балон в колата и е изгубил управлението, после каза, че се е обърнал назад. Обясняваше, че е карал с 40 км в час, после каза, че се движел с 60. Според очевидците е бил с поне 70 км", каза майката на 24-годишния Рашко Симона. Жената има съмнения, че шофьорът на джипа е карал или пиян, или е използвал наркотици.

„Потресе ме фактът, че изобщо не дойде да попита как са хората, които е прегазил. Синът ми е с потрошена челюст, тече му непрекъснато кръв от носа и очите.

ЩЕ МУ ПРАВЯТ ТЕЖКИ ОПЕРАЦИИ

Чакаме един известен д-р Боянов, който в момента е в Италия, да го оперира. Казват, че е светило, иначе лекарите във ВМА обясниха, че това е една от най-тежките операции", обясни Моллова.

Състоянието на другия пострадал Христо Стоянов е още по-сериозно. Младежът е приет в „Пирогов" в критично състояние, като д-р Врачански е направил животоспасяваща операция. Пострадалият е с изваден далак и наполовина изрязан панкреас и спукан черен дроб. Освен това има тежки вътрешни наранявания, счупена ръка и крак.

„Предполагаме, че ударът е бил вляво, защото са засегнати предимно органи от лявата страна. Пациентът е на командно дишане", съобщиха от „Пирогов". Близки на пострадалите се страхуват, че

случаят може да бъде потулен, защото бащата на актьора бил общинар, а самият Валери бил в класа на Стефан Данаилов.

„Хора от сервиза ни казаха, че бащата на актьора дошъл в гумаджийницата след инцидента и се е държал суперарогантно. Казал, че не го интересува какво се е случило. Даже собственикът едва успял да озапти работниците си, които искали да се разправят с таткото", допълни Моллова. Тя подчерта, че не иска мъст, а справедливо разследване и категорично отрече версията на актьора, че е изгубил управлението, защото на пътя е имало изпусната гума. „Това не е вярно, гумаджията е вървял само с инструментите си към колата", каза Симона.

ДИАБЕТИК СЪМ И ПО-БАВНО РАЗГРАЖДАМ АЛКОХОЛА

- Г-н Йорданов, какво се случи в събота следобед?

- Голяма трагедия, всички сме в шок. Пътувах с колата си. Прибирахме се от врачанския резерват, където бяхме по повод Националния ден на природните паркове.

- Бързо ли карахте?

- Как ще карам бързо, возих семейството си. И катаджиите, които дойдоха след инцидента, установиха, че не съм карал с повече от разрешената скорост, може би някъде с около 40 км/ ч.

- Защо загубихте управление тогава?

- В последния момент на платното изпуснаха автомобилна гума. Опитах се да я избегна, но не успях и колата удари момчето, после вече беше неуправляема и блъснах и моторите.

- Вярно ли е, че сте употребили алкохол, преди да седнете зад волана?

- Вечерта на резервата се почерпихме, но нищо повече. Аз съм диабетик и организмът ми разгражда по-бавно алкохола. След катастрофата дрегерът показа 0,6 промила алкохол в кръвта (при разрешени 0,5 - б.а.). Дадох и кръвна проба, която съм сигурен, че ще покаже, че съм бил чист, защото не съм пил, преди да се кача зад волана.

- С моето здравословно състояние не мога да си позволя да употребявам такива неща и да правя глупости. При изследването докторите откриха, че кръвната ми захар е 0,2, което е опасно.

- Знаете ли, че едно от пострадалите момчета е в много тежко състояние?

- Толкова често звъня в болницата, че вече ми се скараха. Непрекъснато, през 2 часа се интересувам как е и само се моля да се оправи. В шок съм, всички сме в шок. Стоя си вкъщи при детето, което е на 2,7 години. То видя всичко и плаче непрекъснато. Не мога повече да говоря, само се моля пострадалите да се оправят.

КОЙ Е ТОЙ?

Валери Йорданов е една от звездите на Народния театър, добре познат от трисерийния филм на Александър Морфов „Хъшове", направен по едноименния спектакъл. За ролята си на младия хъш от Браила- Иван Бръчков, през 2005 г. грабна театралната награда „Аскеер" за главна мъжка роля. Другите му по-известни участия в Народния театър са в „Крал Лир", „Дон Жуан", „Иванов" и „С любовта шега не бива".

Валери Йорданов играе в някои от знаковите филми от последните години като „Откраднати очи" и „Емигранти". Актьорът играе главната роля в лентата на Иван Черкелов „Раци", която миналата година стигна до конкурсната програма на Московския кинофестивал. Сценарист е на редица филми, включително и на режисьорския му дебют „Кецове", който трябва да излезе по екраните през лятото. http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Пияна звезда на "Народния театър" потроши две момчета! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди