изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:09 EEST
Правителството на Израел обяви, че действията срещу хуманитарния конвой са били самозащита    
По света
Ерусалим. Секретарят на израелското правителство Зви Хаузер каза, че „решителността (на властите) да не допуснат корабите до Ивицата Газа, която е контролирана от терористичната организация „Хамас”, е акт на самозащита срещу продължаващите нападения на „Хамас” срещу израелските граждани и общности. Това е била целта на операцията на силите за сигурност срещу бурната провокация в открито море”.


„Кабинетът съжалява за жертвите при този инцидент, но отрежда пълната отговорност на елементите, започнали с насилието изложило войниците на опасност”, допълни той, цитиран от ”Йедиот Ахронот”.
Агенция "Фокус".

Белият дом отказа да осъди израелските действия срещу хуманитарния конвой

Вашингтон. Белият дом отказа да осъди Израел за нападението над хуманитарния конвой, но подчерта, че близкоизточните мирни преговори са нужни повече от всякога, предаде АФП. Попитан дали президентът Барак Обама осъжда Израел за нападението, говорителят на Белия дом Робърт Гибс се придържа към позицията на Съвета за сигурност на ООН по случая. В официалния документ на организация се осъждат „тези действия, довели до загубата на живот на поне десет цивилни и мнозина ранени”, но не конкретизира дали израелското нападение или действията на пропалестинските активисти са били причина за насилието.
По думите на Гибс, инцидентът е показал, че близкоизточния мирен план е нужен „повече от всякога”. 
Агенция "Фокус"
 
 
Москва. Израелските военнослужещи, участвали в операцията срещу корабите с хуманитарна помощ за Ивицата Газа, са били въоръжени с пушки за пейнтбол. Това заяви израелският посланик в Русия Анна Азари пред радио „Ехото на Москва”.
Азари посочи, че войниците не са очаквали да бъде оказана съпротива и да „бъдат атакувани от всички страни”. Дипломатът заяви, че военнослужещите дълго време не са стреляли, след което им се е наложило да използват пистолети.
При израелската акция загинаха 9 души.
Агенция „Фокус”


 


Сходни връзки

Правителството на Израел обяви, че действията срещу хуманитарния конвой са били самозащита | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди