изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:28 EEST
Прехвърляме номера на телефона си на друг оператор на едно гише само за седмица    
Новини От 6 август тази година потребителите на мобилни услуги ще могат да прехвърлят номера си на “едно гише”. На 31 май 2010 г. в Комисията за регулиране на съобщенията бяха внесени подписаните от всички предприятия, предоставящи обществени телефонни услуги, Процедури за осъществяване на преносимост на географски, негеографски и номера в мобилни мрежи, съобщиха от Комисията.


Подписването им беше задължително условие за осъществяване на процеса на преносимост на мобилните и фиксираните номера при облекчени условия за българските потребители.

Въвежда се процедура за обслужване на „едно гише” (заявлението за преносимост ще се подава вече само при избрания от потребителя оператор) и се намаляват сроковете за осъществяване на преносимостта (до 7 дни за мобилни и географски номера и до 10 дни – за негеографски).

Постигнатото споразумение между предприятията е резултат от съвместната работа на Комисията като регулатор и медиатор, и операторите.

В срок до две седмици от подписване на процедурите компаниите следва да изготвят и публикуват на интернет страниците си изменение на общите си условия за взаимоотношения с крайните потребителите, съобразно новите ред и условия за реализирането на преносимостта на номера.

Потребителите ще могат да се възползват от улеснените условия за преносимост на техните номера от 6 август 2010 г. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Прехвърляме номера на телефона си на друг оператор на едно гише само за седмица | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди