изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:58 EET
68,5% за Цветанов, 48% против Дянков, според НЦИОМ    
Общество Министрите, които по стечение на обстоятелствата през изминалия месец бяха по-често от останалите в „светлината на прожекторите", се оказаха сред по-одобряваните членове на кабинета. Това са Цветан Цветанов - одобряван от 68,5%, Вежди Рашидов - от 46,7%, Божидар Димитров - от 43,1%, Мирослав Найденов - от 42,4% и Николай Младенов - от 42,0%.

Това сочат резултати от проучване на обществено-политическите нагласи през месец май на Националния център за изучаване на общественото мнение, съобщи агенция "Фокус". Проучването е проведено в периода 15 - 25 май на базата на 1000 интервюта в цялата страна.

През последните шест месеца усилията на вътрешния министър олицетворяват за хората до голяма степен работата на кабинета, коментира Лидия Йорданова, директор на НЦИОМ. За пореден път и в настоящото изследване голяма част от българите изразяват мнение, че правителството има воля за борба с организираната престъпност. Това твърдят 72% от интервюираните. 32% допускат, че е възможно операциите на МВР да обслужват политически интереси и да служат за разчистване на лични сметки.

Министрите, неодобрението за работата на които надхвърля одобрението, са Симеон Дянков и Тотю Младенов. Финансовият министър получава подкрепа от 34% и неодобрение от 48% от интервюираните, а социалният министър е одобряван от 27,2% и съответно неодобряван от 33,9%.

В условията на криза хората по обясними причини насочват недоволството си към ресорите на тези двама министри, коментира Лидия Йорданова. Що се отнася до министър Дянков, то регистрираме голяма разлика в оценките за работата му, които дават избирателите на ГЕРБ, от една страна, и всички останали българи, от друга.

59% от българите са на мнение, че в момента няма партия или коалиция, която да може да управлява страната по-добре от ГЕРБ. По-често от останалите така мислят високообразованите и заможните българи, както и жителите на градовете. Едва 8% са на мнение, че Коалиция за България в момента може да управлява по-добре от ГЕРБ. Всички останали политически формации се ползват с още по-малко доверие що се отнася до евентуалното им участие в управлението на страната.

58% от българите свързват надеждите си за по-добър живот с управлението на ГЕРБ. Сред тях най-често се срещат хора на възраст между 30 и 50 години, с високо образование, със среден и по-висок стандарт, както и жители на градовете. 93% от избирателите на ГЕРБ хранят надежда за управлението на своята партия, докато за 75% от избирателите на БСП управлението на ГЕРБ е по-скоро повод за притеснения. Притесненията по повод на управлението на ГЕРБ вземат връх и сред симпатизантите на десните партии и на ДПС.

71% от българите са категорични, че кабинетът на Борисов ще изкара пълния си четиригодишен мандат. Това е позиция на представителите на елитните обществени прослойки. Така мислят 76% от хората на възраст между 30 и 50 години, 75% от жителите на областните центрове, 78% от хората с висок стандарт и 72% от висшистите.

95% от избирателите на ГЕРБ не поставят под въпрос мандата на своята партия. И в това няма изненада. Впечатление прави обаче, че половината от социалистите мислят същото. Това определено е оценка и за състоянието на лявото политическо пространство. Въпреки критичните си нагласи, 80% от десните избиратели са убедени, че този кабинет има шансове да завърши пълен мандат. Голяма част от политически апатичните българи също са на мнение, че вероятно ГЕРБ ще изкара своя мандат, коментира резултатите от проучването Лидия Йорданова. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

68,5% за Цветанов, 48% против Дянков, според НЦИОМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди