изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 22:41 EEST
Мнозинството отказа да разследва липсите в здравната каса    
Парламент Мнозинството отхвърли предложението на левицата за създаване на парламентарна анкетна комисия, която да установи състоянието и управлението на излишъка на НЗОК за 2010 г., предаде БТА. "За" проекта гласуваха 37 народни представители. Той обаче бе отхвърлен от 55 депутати, а 19 се въздържаха.

Преди гласуването Михаил Миков от БСП напомни, че по данни на бившия министър на здравеопазването Божидар Нанев към 31 декември 2009 г. в резерва на касата е имало 860 млн. лв. Преди месец новият здравен министър Анна-Мария Борисова каза в отговор на парламентарно питане на БСП, че парите в резерва са 800 млн. лв. Къде са тези 60 млн. лв., с чие решение са похарчени и за какво, попита Миков.

Гласуването на тази точка ще покаже интересува ли се народният представител от мнозинството къде са отишли парите на данъкоплатеца за здравни вноски или пак ще се прикрият грандиозни злоупотреби с пари с извинението "парламентът не е разследващ орган", подчерта Миков.

Хасан Адемов от ДПС посочи, че наред с тези отговори парламентарното мнозинство трябва да провери защо след като бюджетът на здравната каса е единственият със заложен излишък и тези пари трябва да ги има, се бавят плащанията към изпълнителите на медицински услуги.

Мая Манолова от БСП пък заяви, че в случая ставало дума за акция "Измамниците". Ако вие не подкрепите предложението ни за комисия, ще станете съучастници на друга акция "Пинокио" - хора, които дават едни предизборните обещания, а не ги изпълняват, обърна се Манолова към депутатите от ГЕРБ.

http://money.ibox.bg

 


Сходни връзки

Мнозинството отказа да разследва липсите в здравната каса | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди