изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:40 EET
АЛБЕНА - ЦЕНТЪР НА СПОРТНИ СЪБИТИЯ    
НовиниС настъпването на активния летен сезон основен приоритет за курорта Албена за поредна година са спортните прояви.

От туристическото дружество съобщават, че спортът в комплекса вече има „нова визия". Екипът, който ще се занимава с тази дейност и ще защитава спортния имидж на Албена, е в състав Боян Атанасов и Десислава Календжиева. Те са добре познати в спортния живот, съобщиха от управата на курорта. Работили са в отдел „Спорт" на община Варна и имат много опит и отношение към спорта и спортната анимация и са твърдо решени този свой опит да пренесат и на новото си работно място, като ръководители на спорта в Албена.
Екипът вече организира първата за сезона грандиозна проява, а именно Европейското клубно първенство по хокей, проведено съвместно с клуб по хокей на трева Славия. В момента продължава европейската квалификация по футбол за железничари, в която участват 4 отбора от чужбина-Германия, Белгия, Словакия, Норвегия и нашият представителен тим в лицето на Локомотив/Дряново/. Спортният екип на Албена обгрижва и стартиралият турнир по плажен волейбол за юноши и девойки пред хотел Калиопа. В комплекса продължава и кампа на националите по баскетбол/ юноши/ под ръководството на легендата Георги Младенов.
На територията на Албена се провежда и Държавно първенство по шах, като гост на проявата е президентът на централата ни Стефан Сергиев.
През следващата седмица в курортния комплекс стартира Трети спортен фестивал „Олимпийски надежди" 2010, в който ще вземат участие най-добре представилите се отбори по спортовете-плажна борба, тенис на маса, футбол, плажен волейбол, плуване, лека атлетика и баскетбол. Официалното откриване ще бъде на 3 юни в 12.30 ч., като гости ще са Стефка Костадинова и Димитър Пенев. Тази проява е под патронажа на БОК.
Непосредствено след това Албена ще е домакин на поредната си грандиозна работническа спартакиада - „Балканите канят за мир", организирана от Българска работническа спортна федерация „Труд, спорт и здраве".
До края на сезона в Албена ще има още куп спортни прояви със силно международно присъствие, уверяват от екипа. Приоритет са плажните спортове, като тези прояви ще преминават под наслов „Албена-център на плажните спортове".
 


Сходни връзки

АЛБЕНА - ЦЕНТЪР НА СПОРТНИ СЪБИТИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди