изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:21 EEST
„АРЕСТУВАНА” РИБАРСКА ЛОДКА ДОВЕЛА ДО НЕФТЕНИЯ РАЗЛИВ КРАЙ БАЛЧИК    
НовиниЕкспертите на ИА „Морска администрация” са локализирали източника от образувалото нефтено петно в района на пристанище Балчик, съобщиха от министерството на транспорта.

Това е една от двете рибарски лодки, които са били задържани преди повече от пет години за незаконен риболов и от тогава стоят в порта. Резервоарите на плавателните съдове са празни, но най-вероятно е останало незначително количество гориво, което следствие на корозионните процеси е започнало да изтича. Създадена е нужната организация да бъде предотвратен нов разлив. Предприети са спешни мерки за изваждане на двете лодки от водата в най-кратки срокове.
Припомняме, че за появата на нефтено петно беше съобщено вчера, 31 май, на телефон 112. Веднага беше сформиран щаб за овладяване на ситуацията между представители на ИА „Морска администрация”, ДП „Пристанищна инфраструктура”, Община Балчик, Гражданска защита, и други отговорни институции. Благодарение на бързата реакция на щаба петното беше отстранено за по-малко от четири часа.
 


Сходни връзки

„АРЕСТУВАНА” РИБАРСКА ЛОДКА ДОВЕЛА ДО НЕФТЕНИЯ РАЗЛИВ КРАЙ БАЛЧИК | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
„АРЕСТУВАНА” РИБАРСКА ЛОДКА ДОВЕЛА ДО НЕФТЕНИЯ РАЗЛИВ КРАЙ БАЛЧИК
Автор: Anonymous да 2010-06-07 @ 13:18 EEST
Ами още колко години ще стоят тези лодки  там?  Можеше  да се продадат на търг и парите да се използват ,  а не сега да се замърсява зилива и да се харчат пари за почистването му.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди