изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:16 EEST
ЧИЯ ОТГОВОРНОСТ СА МЕЖДУБЛОКОВИТЕ ПРОСТРАНСТВА?    
НовиниЖивеещи по ул. „Кирил и Методий” №51 ни потърсиха за съдействие, за да разберат кой носи отговорност за благоустрояване на междублоковите пространства.

До жилищния блок там частен инвеститор е изградил гаражи. Собствениците искат да знаят чия е грижата за облагородяване на пространството там – на инвеститора или общината. НДТ потърси отговор на въпроса от община Добрич. Оттам ни отговориха, че: „Междублоковите пространства са общинска собственост и ангажимента за тяхното благоустрояване е на община Добрич. Визираното междублоково пространство е едно от последните големи пространства, които ще бъдат планирани за благоустрояване в общинската програма за капиталови разходи за 2011 година. От 2003 година насам са осигурени близо 2 милиона и 500 хиляди лева за благоустрояване на междублокови пространства в жилищно - строителни кооперации, строени по стопански начин през 80 - те и 90 - те години на XX век. Освен това са възстановени близо 10 000 кв. м. съществуващи и са изградени около 5 000 кв. м. нови тротоари. Тази година Община Добрич ще вложи близо 5 милиона лева за изграждане на пешеходни връзки и подходи с прилежащи паркоместа и паркова мебел във вътрешноквартални пространства, както и подмяна на водопроводи в жилищни комплекси. Средствата се осигуряват по инвестиционен проект на Община Добрич в размер на 10 милиона лева, който ще бъде кредитиран от Общинска банка АД. Отделно за благоустрояване на междублокови  пространства и ремонт на тротоарни настилки в капиталовата програма за тази година са предвидени 200 000 лева”, информират още от кметството.
 


Сходни връзки

ЧИЯ ОТГОВОРНОСТ СА МЕЖДУБЛОКОВИТЕ ПРОСТРАНСТВА? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди