изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:06 EEST
РИОКОЗ ПРОВЕРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА КОНСЕРВИ    
ЗдравеПроверки в предприятия, занимаващи се с производство на зеленчукови и плодови консерви, извърши РИОКОЗ в Добрич.


Те са тематични във връзка с писмо на Министерството на здравеопазването за спазването на Наредбата за изискванията към етикетирането и представянето на храните и Наредба № 8 за изискванията към използване на добавки в храни.   
На територията на Добричка има регистрирани 4 предприятия за производство на зеленчукови и плодови консерви, казаха от здравната инспекция. Две от тях за производство на натурални плодови сокове, един – за пакетиране на плодове, зеленчуци и мармалад, и един – за пакетиране на конфитюри, желета и мармалад. По време на проверките са представени документи за входящ контрол на суровини, попълват се редовно дневниците за входящ контрол. Спазват се условията и сроковете на съхранение на суровините. В обекта за пакетиране на конфитюри и мармалад продуктите се доставят от регламентирани производители, с необходимата документация. За всички продукти има разработени технологични документации, които отговарят на нормативните изисквания. Проверени са 12 продукта по отношение на етикетирането, не са установени несъответствия. Инспекторите са констатирали в два от обектите - за производство на плодови сокове, че не се влагат добавки.
НДТ
 


Сходни връзки

РИОКОЗ ПРОВЕРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА КОНСЕРВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.24 секунди