изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:57 EEST
Най-ужасните изобретения за всички времена    
Любопитно Американското списание "Тайм" публикува списък с 50-те най-ужасни и несполучливи изобретения и нововъведения за всички времена. В челната класация се нареждат "популярната" двуколка, наречена segway, новата Кока-Кола или т.нар. "New Coke", играта на социалната мрежа "Фейсбук"  Farmville и... кринолинът. Ето и някои от тях:


Двуколката, наречена "segway", създадена от Дийн Камен през 2001-ва година, с посланието, че "ще промени света". Съвсем наскоро големи количества от продукта бяха изтеглени от пазара, заради грешка в софтуера, която води до гарантирано падане, малко след като се качите на превозното средство.



Промененият дизайн на кеновете Кока-Кола или т.нар. "New Coke", представен през 1985 г., разочарова голяма част от феновете и беше изтеглен от пазара само три месеца след пускането му.


 
Неуспешният продукт CueCat, пуснат на пазара в края на 90-те години на миналия век, с идеята да сканира уеб адреси от печатни издания, които да се отварят на компютъра през браузъра. Оказало се, че все пак хората предпочитат да изписват на ръка, вместо да ползват това улеснение.



Според списание "Тайм" кринолинът, в мъчителна комбинация с корсета, е една от най-неудобните дамски дрехи, измисляна някога.



Farmville - или популярната игра на социалната мрежа "Фейсбук", където хиляди хора ежедневно прекарват времето си в отглеждане на посеви, овце, крави и кокошки. Според сп. "Тайм" това приложение е един от най-страшните и безсмислени начини за "губене на време".



Според изданието хидрогенираните мазнини, които все повече се използват в храните за масова употреба и са един от основните виновници за затлъстяването, са бичът на новото хилядолетие.



Ford Pinto - този модел кола е обявен за един от най-лошите на всички времена.



Яке за парашутисти, измислено в Германия през 1912 г..



Обувките Crocs - колкото и да са удобни и ергономични, винаги си остават грозни. За списанието звучи изключително подтискаща новината, обявена от компанията, че от тази година ще произвежда и балетни пантофки...



Офисният стол "Hulla Chair" - без думи, просто трябва да се види.



Изскачащите прозорци в интернет браузърите или т.нар. Pop-Up Ads, които са изключително дразнещи с това, че светят, движат се и се появяват с досадно постоянство. Ето как може да бъдат блокирани във Firefox:



Phone Fingers - гумени пръсти, които се надяват върху показалците, станали популярни покрай излизането на iPhone и за хора, които се дразнят на отпечатъците оставащи върху екрана на телефона. Основният им недостатък е, че се задържат върху пръстите едва няколко минути, при енергична употреба.



Електрическата маска за лице - за онези, които искат да останат млади, приличайки на сериен убиец, изобретена през 1999 г.



Тамагочитата, които се превърнаха в истинска революция сред децата в края на миналия век, чиито родители не им позволяваха да имат истински домашни любимци. И за радост на всички, също умират някой ден.



Найлоновите торбички, които са един от най-страшните замърсители на природата.



Машина за пране на домашни любимци - изплаква и суши, показана в новините на CBS през 2004-та година. Слава Богу, повечето хора все още предпочитат старомодния начин за къпане на котки и кучета - на ръка.



Спамът в пощата, всяка сутрин, всяка вечер, във всяка една минута или иначе казано - проклятието на интернет.

 


Сходни връзки

Най-ужасните изобретения за всички времена | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди