изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:47 EEST
18-годишен проби защитата на банки и фирми    
Ред и сигурностПри операция на ГДБОП в София е задържан младеж, който е успявал да проникне в базите данни на банки, застрахователни дружества и големи търговски фирми. В хода на акцията е претърсен адрес в столицата, който той и други киберпрестъпници използвали, за да атакуват сайтове на финансови институции и големи търговски фирми, съобщиха от пресцентъра на МВР.


Антимафиотите установили, че 18-годишният Д.К. от София е успявал да проникне в системата на въпросните дружества, използвайки SQL Union Injection, което представлява атака на базата данни в сървърна компютърна система чрез специфични команди. Той е разбивал пароли за достъп до служебни пощенски кутии, а след това се опитвал да изнудва титулярите с цел получаване на материална облага.

Хакерските атаки били осъществявани предимно чрез откриване на пролуки в защитата на сайтовете или пропуски при тяхното изграждане. От дома на тийнейджъра е иззета компютърната конфигурация, която използвал за хакерските атаки. Срещу него е образувано досъдебно производство.

Проведената операция е поредния успех по неутрализиране на хакерски атаки към интернет сайтове на държавни и частни организации с цел изнудване или компрометиране на граждани  DIR.BG
 


Сходни връзки

18-годишен проби защитата на банки и фирми | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
18-годишен проби защитата на банки и фирми
Автор: Anonymous да 2010-06-03 @ 23:40 EEST

Я, я... Какво ли интересно е намерил в служебните пощенски адреси, та чак е започнал да изнудва титулярите? Също, трябва ли да се разбира, че ако бил действал по-конспиративно, нямало да го хванат?  


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди