изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:54 EEST
Алекс Алексиев: Събитията около „Флотилията на свободата” са много успешна пропаганда на ислямистките организатори    
ИнтервютаАлекс Алексиев, научен сътрудник в Хъдсън институт във Вашингтон, пред Агенция “Фокус”.


Фокус: Г-н Алексиев, като анализатор на радикалния ислям от много години, какво е Вашето мнение за събитията около т.нар. „Флотилия на свободата”?
Алекс Алексиев: Това събитие без съмнение е много успешна пропаганда на ислямистките организатори. Освен това, то има много по-големи и по-важни последствия за бъдещето на Турция, за ролята на западната преса и увеличаващото се сходство между европейското ляво пространство и ислямизма.
Фокус: Какво доказателство имате, че това събитие, или както някои го наричат провокация, всъщност е организирано от ислямисти?
Алекс Алексиев: Доказателството, че флотилията е организирана от радикални ислямисти, е толкова явно, че само нарочно може да бъде отказано да бъде видяно. Голяма част от него вече е публикувано от по-сериозните медии, но нека да ви дам няколко примера. Турската организация Фонд за хуманитарна помощ (IHH), която спонсорира тези действия, е не само ислямистка, а всъщност спонсорира тероризма и има връзки с „Ал Кайда” и „Хамас”. Тя е член на финансираната от Саудитска Арабия ислямистка група Съюз на доброто, която има още около 50 други групи, оказващи подкрепа на „Хамас”, която е включена в списъка с международни терористични организации. Съюз на доброто се ръководи от известния салафистки гуру и поддръжник на самоубийствени атентати Юсуф ал Карадауи. През 1997 г. турското правителство проведе обиски в офиси на Фонд за хуманитарна помощ и откри експлозиви, оръжие, джихадистка литература, както и списък с хора, които са вербувани за джихад. Има още доказателства, че тази организация е била въвлечена в т.нар. терористичен план „милениум” за взривяване на летището в Лос Анжелис през 2000 г. Израелците забраниха Съюз на доброто като терористична организация през 2008 г., така че със сигурност трябва да е ясно на организаторите на флотилията от IHH, че те никога няма да бъдат допуснати в близост до Израел, което според мен доказва, че цялата работа е създадена като пропагандно упражнение, на първо и най-важно място, и няма нищо общо с каквато и да е хуманитарна дейност.
Фокус: Споменахте, че има проблем с отразяването на събитието в западната преса. Какво имате предвид?
Алекс Алексиев: Първоначалната реакция на пресата, особено в лявата част от спектъра, бе истерично антиизраелска и проислямистка, без ни най-малък интерес към вглеждане във фактите. Публикация след публикация, от „Лос Анжелис таймс” до „Гардиън” в Лондон, продължаваше да се говори за израелски престъпления и оправдаване на ислямистките организатори като „стремящи се към мир и справедливост” в още един пример за оруелски заблуждаващи думи, които са превзели западните медии. Ситуацията се подобри сега, след като фактите станаха известни, но щетите вече са нанесени.
Фокус: Какво имате предвид със „засилващото се сближаване на европейското ляво и радикалния ислям”?
Алекс Алексиев: Имам предвид точно това, което казвам и това е забележима тенденция към сътрудничество между лявото пространство, не само в Европа, и радикалния ислям. Преди няколко години имаше оживена дискусия на страниците на „Америкън грийн джърнъл”, дали зелените не трябва да се съюзят с радикалния ислям, за да победят капитализма и отговорът бе, че подобна коалиция е много обещаваща. На същата основа, дори по-рано, постмодерните леви философи като Фуко и Бодрияр извиняваха смъртоносния режим на Хомейни заради неговия възприеман за антизападен и антикапиталистически потенциал. Фактът, че Хомейни имаше навик да екзекутира хомосексуалисти, каквито са били тези двама джентълмени, очевидно ни най-малко не ги е притеснявал.
В този частен случай, ако погледнете към списъка със западни участници във флотилията, мнозинството от тях, които не са ислямисти, са представители на крайната европейска левица като германската Лява партия.
Фокус: Накрая, какво ни казва този инцидент за Турция и правителството на Ердоган?
Алекс Алексиев: Той ни казва много и същевременно нищо хубаво. Според мен, това събитие ще отбележи „излизането наяве” на ислямисткия режим на Ердоган и ПСР (Партия на справедливостта и развитието), прогресивно ислямско правителство. Това е логичната кулминация на един дълъг процес, в който Ердоган и ПСР се опитват да намалят влиянието на турското светско общество и наследството на Ататюрк стъпка по стъпка и да трансформират Турция в още един близкоизточен ислямистки бастион. С неминуемата победа на ПСР в назначаването в последната светска опора в страната, висшите съдилища, на ислямисти и сплашването на армията с пародията на правосъдието, наречена „Ергенекон”, ислямистите вече не чувстват, че трябва да крият своите истински цели. По отношение на флотилията, например, кристално ясно е, че тя не може да е била организирана без директна или индиректна правителствена подкрепа. Трите кораба, които Фонд за хуманитарна помощ е придобил, са били закупени от истанбулското кметство, разсадник на ислямизъм, който води назад към мандата на Ердоган като кмет. Оказа се, че 50 ислямски активисти на борда на Мави Мармара не са имали паспорти. Кое правителство в тази епоха на терор би позволило на лица без паспорти да пристигат и да си тръгват, когато поискат, освен ако не симпатизира на тяхната кауза.
В крайна сметка имаме много проблематично развитие на турската демокрация, Балканите и Европа. Злополучна Европа, която продължава да демонизира малкия Израел, за това че се е осмелил да се защити, а същевременно е забравила за огромната ислямистка заплаха на входната си врата.
 


Сходни връзки

Алекс Алексиев: Събитията около „Флотилията на свободата” са много успешна пропаганда на ислямистките организатори | 8 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Алекс Алексиев: Събитията около „Флотилията на свободата” са много успешна пропаганда на ислямистките организатори
Автор: Anonymous да 2010-06-04 @ 12:33 EEST
Палестинският посланик в София каза, че Израел не допуска дори тоалетна хартия да влиза в ГАЗА, за да унижава и да се гаври още максимално с хората, като Израел казва, че тоалетната хартия била лукс, а луксозни стоки не били необходимост да се внасят там… Най-големите нацисти в историята са тези психопати в Израел. Това е една спирала на десетилетия възпитание като еничари, произвеждаща истински психопати. Въоръжени и много опасни психопати…искрено вярващи, че са “богоизбрани” да са над всички други народи. Германия само няколко години е залитнала в тази посока, а тези от 60 години се възпроизвеждат като чудовища и стават вече напълно побъркана глутница… Бесните кучета накрая ги убиват. Такава е историята и тя се повтаря през определено време.
Алекс Алексиев: Събитията около „Флотилията на свободата” са много успешна пропаганда на ислямистките организатори
Автор: Anonymous да 2010-06-04 @ 13:34 EEST
Да, човек трябва да се лекуваш, много често използваш думата психопати, пълен си с агресия!
Алекс Алексиев: Събитията около „Флотилията на свободата” са много успешна пропаганда на ислямистките организатори
Автор: Anonymous да 2010-06-04 @ 16:01 EEST
Към първия. Далеч си от истината за Израел и евреите. Ще го разбереш, когато българските "палестинци" започнат да прилагат опита на тези от Хамаз.
Алекс Алексиев: Събитията около „Флотилията на свободата” са много успешна пропаганда на ислямистките организатори
Автор: Anonymous да 2010-06-04 @ 18:17 EEST

Там се води война. И то от много време, защото различни "хуманни сили" поддържат равновесието. Израелските командоси са действали правилно в условията на конфликт!!! Не се знае какво може да има в една такава "хуманитарна пратка". Ако е мир, корабът е неприкосновена територия. Да! Но ако е война - тогава следва противника да се неутрализира бързо и акуратно.

Аз мисля, че по подобен начин през нощта трябва да се действа и срещу нашенските "радикали", дето си мислят, че Търговище като им е бащиния, не е български град.

Алекс Алексиев: Събитията около „Флотилията на свободата” са много успешна пропаганда на ислямистките организатори
Автор: Anonymous да 2010-06-04 @ 21:05 EEST

Смешници как се води тази война бе, Танковете срешу прашки.

Алекс Алексиев: Събитията около „Флотилията на свободата” са много успешна пропаганда на ислямистките организатори
Автор: Anonymous да 2010-06-04 @ 21:24 EEST

За мен не е нормално разни индивиди да се взривяват по площадите сред мирните хора, само защото са убедени, че Господ ще ги възнагради щедро.  Дето се вика: "Като не щеш мира, получаваш..." ;-)

Алекс Алексиев: Събитията около „Флотилията на свободата” са много успешна пропаганда на ислямистките организатори
Автор: Anonymous да 2010-06-19 @ 20:28 EEST
Алекс Алексиев - в момента научен сътрудник в института „Хъдсън", експерт по радикален ислям.
Института „Хъдсън" ???
Знае ли някой нещо за този институт?
http://www.hudson.org/learn/index.cfm?fuseaction=mission_statement
"Since our founding in 1961 by the futurist Herman Kahn, ..."
Създател на института „Хъдсън" е Herman Kahn.
Кой е Herman Kahn?
http://en.wikipedia.org/wiki/Herman_Kahn
"Born in Bayonne, New Jersey, Kahn grew up in a Jewish family in the Bronx, ..."

???????????????????????

Как да му се повярва на един еврейски институт по въпроси свързани с ислям, та бил той и радикален???
С какво право въобще е излязъл този господин да говори за теми, които го спонсорира една абсолютно пристрастна организация?
Изключителна наглост, характерна за циничния свят на неоконсервативните човеци.

Света е пълен със шарлатани и така ще е докато има шарани, които кълват без да си размърдат собствения мозък.


Алекс Алексиев: Събитията около „Флотилията на свободата” са много успешна пропаганда на ислямистките организатори
Автор: Anonymous да 2010-06-20 @ 09:47 EEST
тази провокация на ислямистите явно  за момента е в тяхна полза, но тя показва и нещо много по съществено-  как реагира държавата турция в такива ситуации. а именно настръхва като бясно куче. Нещо по вече  този "хуманитарен" транспорт е организиран от среди в самата турция.Интересно защо турците се правят че не виждат това. Къде са сега наивниците  които  искат турция в Европейския съюз, няма ли нещо да кажат.Тези азиатски изроди нямат място в Европа, трябва веднъж за винаги  да го разберат.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди