изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:55 EET
СТЕФАН ТРИФОНОВ - ДВОЕН ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ ПО ТЕНИС    
СпортСтефан Трифонов и Александра Митровска триумфираха с титлата на Държавното лично първенство за юноши и девойки до 18 години "Девин Къп", провело се на тенис комплекса "Изида" в Добрич.

1

Георги Николов(съдия на финалния двубой), Младен Матеев (президент на тенис клуб
"Изида"), Никола Телкеджиев (финалист), Стефан Трифонов (шампион), Миро
Петров (главен съдия на турнира) и Николай Манчев (директор турнири и
прояви към БФТ) (от ляво на дясно)

Митровска спечели титлата, след като противничката й Анна Велева не излезе на корта, тъй като в полуфиналния мач получи контузия на ръката и не бе в състояние да играе през днешния ден.

При юношите поставения под №2 в основната схема Стефан Трифонов от Каварна стигна до успеха, побеждавайки с 6/2 6/3 Никола Телкеджиев.

"В началото на срещата бях много спокоен, защото бях сигурен в себе си през целия турнир. Когато започнахме той ме поведе с 2/0, но продължих да играя със самочувствие и успях  да взема сета с 6/2. Във втория сет поведох с 3/0, но допуснах спад, който трудно мога да си обясня, но все пак успях да изляза победител" каза Стефан Трифонов след края на двубоя.

"Това ми е първа титла на Държавно лично първенство от всички възрасти. Това означава много за мен. Да си шампион на България е нещо много голямо. Досега имах три финала, и трите загубени, но когато спечелиш е съвсем различно. Мислиш  по различен начин, самочувствието ти се вдига, добиваш увереност" добави щастливият победител.

След успеха на Държавното лично първенство Стефан Трифонов планира да участва и на международен турнир за юноши до 18 години. "Другата седмица с Димитър Кузманов заминаваме за Словения на турнир в Марибор и може би ще играем двойки заедно" добави Стефан.

"Заради дъждовете този турнир се проведе много трудно, но благодарение на перфектната база на домакините "Изида Добрич" и много добрата работа на федерацията, мачовете започваха веднага щом спреше дъжда. Искам да благодаря на Българската федерация по тенис и Девин, за помощта, която оказват на българския тенис, защото се вижда, че в България всичко става с много труд , много е трудно и колкото повече се помага, толкова по-добре. Благодаря на Девин и на всички спонсори за помощта и средствата, които отделят" завърши шампионът на България за юноши до 18 години Стефан Трифонов.

1

Никола Телкеджиев и Стефан Трифонов (от ляво на дясно)

На турнира на двойки при девойките шампионки станаха Силвия Желязкова и Александра Митровска, които се наложиха с 6/4 6/1 над Вержини и Елеонор Чакърови, а при юношите Стефан Трифонов и Ясен Цанев победиха с 6/3 7/5 Никола Телкеджиев и Ибрахим Кърмаджъ.

Всички шампиони на Държавното лично първенство до 18 години "Девин Къп"

Юноши единично: Стефан Трифонов - Никола Телкеджиев 6/2 6/3
Девойки единично: Александра Митровска - Анна Велева - без игра, заради контузия на Велева
Юноши двойки: Стефан Трифонов / Ясен Цанев - Никола Телкеджиев / Ибрахим Кърмаджъ 6/3 7/5
Девойки двойки: Силвия Желязкова / Александра Митровска - Вержини Чакърова / Елеонор Чакърова 6/4 6/1
Смесени двойки: Ясен Цанев / Елеонор Чакърова - Карен Хачатрян / Мария Димитрова 6/1 6/4
Още спорт в centersport.org
 


Сходни връзки

СТЕФАН ТРИФОНОВ - ДВОЕН ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ ПО ТЕНИС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди