изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:43 EET
Нанев на прокурор и за раздута ипотека    
Ред и сигурност
Сдружение "Български лекар" е сигнализирало главния прокурор и градския прокурор на София за кредит, изтеглен от бившия министър на здравеопазването Божидар Нанев по проект за строеж на Дом на лекаря.


Още като шеф на Български лекарски съюз (БЛС) Нанев е изтеглил 400 000 лв. кредит, а е заложил 2 дка земя за 10 млн. лева. Теренът е предоставен безвъзмездно на сдружението от Министерския съвет през 2005 г. за построяване на Дом на лекаря, съобщи председателят на сдружението Андрей Кехайов, цитиран от БТА.
Извършената оценка от независим оценител на земята е за 9 200 000 лева.

Сдружението на Кехайов, който е бивш шеф на БЛС, бе регистрирано през 2007 г.  заради строежа на Дома на лекаря.

Към 1 януари 2010 г. материалните активи на БЛС са 10 милиона лева, заяви Кехайов. От тези средства 580 000 лева са за проекта, а 163 000 лева - за разрешение за строеж.

Извършени са съответните действия за получаване право на строеж и проектиране, за което сдружението тегли кредит от 230 000 лева, обезпечени с лични средства от членски внос, които отиват за проекта, отбеляза Атанас Атанасов, секретар на Регионалната лекарска колегия в Шумен.

Божидар Нанев е изтеглил кредит, обезпечен с ипотека на земята на дома, на сметките на БЛС и на правото на строеж, заяви Атанасов. Той допълни, че изтегленият кредит е много по-малко от стойността на земята, която е ипотекирана  и това е станало без решение на висшия форум на БЛС.

Кехайов настоя за незабавно свикване на лекарския събор, на който да бъде представен пълен финансов отчет от предишното и настоящото ръководство.

Божидар Нанев подаде оставка като здравен министър през март, когато бе обвинен, че е сключил две неизгодни сделки за противогрипни ваксини.
dir.bg

 


Сходни връзки

Нанев на прокурор и за раздута ипотека | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди