изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:41 EEST
Човек от министерството замесен в точене на субсидии    
Новини
Фирма, свързана с парламентарния секретар Симеон Манасиев, взела два пъти субсидии за едни и същи свине. Член на политическия кабинет на земеделския министър е замесен в схема за източване на целеви субсидии. Фирма, свързана с парламентарния секретар на Министерството на земеделието Симеон Манасиев, е взела два пъти субсидии за едно и също нещо, съобщи bTV.


След присъединяването ни към Европейския съюз, страната ни получава възможност да подпомага с държавни пари фермерите. По линия на свиневъдството се допуска тази помощ да е не повече от 130 хиляди лева за една животновъдна единица.

Фирма, свързана с парламентарния секретар на министъра на земеделието, обаче успява да вземе два пъти субсидия за едни и същи животни. Това е станало чрез фирмите „Манекс сън” и ЕТ „Манекс” и свинекомплекса във варненското село Слънчево. По неясни причини, веднъж той се отчита като един, а друг път като два отделни обекта. Собственикът Наско Манасиев казва, че има два свинекомплекса. Д-р Стефан Стефанов, ветеринарен лекар на свинекомплекса, обаче уточнява, че има две фирми, а не два свинекомплекса.

„В Слънчево, което е едно село, което в община Аксаково, област Варна има един единствен свинекомплекс”, потвърди д-р Живка Манева, директор на РВМС – Варна. Собствениците на обекта в Слънчево твърдят, че са разделили животните между две фирми. От протоколи става ясно, че “Манекс сън” и ЕТ “Манекс” описват едни и същи свине. Според специалисти, тази схема дава възможност на пазара да излиза месо с неясен произход.

Манасиев е роден на 22 септември 1983 г. Магистър по „Право” от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. От 2003 г. е акционер на "МАНЕКС СЪН" АД, сочи официалната биографична справка на земеделското министерство.

През 2006 г. и 2007 г. е работил като управител и съдружник в "МАНЕКС” ООД и „МАНЕКС СТАР” ООД. От 2006 г. до юли 2009 г. е бил прокурист в „ЕТ „МАНЕКС – Наско Манасиев”, която се занимава с отглеждане на свине и търговия със селскостопанска продукция. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Човек от министерството замесен в точене на субсидии | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди