изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:37 EET
Държавните служители аут, като навършат 63 години    
Парламент
Държавните служители да бъдат освобождавани от работа при навършване на пенсионна възраст от 63 години. Това решиха депутатите, които промениха Закона за държавния служител. Текстът се отнася за всичките 35 хиляди държавни служители, както и за тези, които работят в системата на МВР, отбраната и ДАНС.


Най-често служителите в силовите сектори, използват правото си на ранно пенсиониране, но продължават да работят като държавни служители в институциите.

Опозицията одобри освобождаването им при навършване на пенсионна възраст, защото хората, които са ползвали правото си на ранно пенсиониране веднъж, са получили бонуси, получават пенсия и заплата, а осигуровките им ги плаща държавата.

При опит за освобождаване на тези служители досега съдът се е произнасял противоречиво.

„Имаше противоречива съдебна практика- сега ще се тълкува еднозначно- така се дава възможност и в кризата млади експерти да израстват, защото другите са навършили пенсионна възраст", каза депутатът от ГЕРБ Моника Панайотова пред бТВ. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Държавните служители аут, като навършат 63 години | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Държавните служители аут, като навършат 63 години
Автор: Anonymous да 2010-06-23 @ 12:31 EEST

Правилно!

Държавните служители аут, като навършат 63 години
Автор: Anonymous да 2010-06-23 @ 15:16 EEST
Държавните служители са едни държавни хрантутници дето живеят на гърба на всички нас. Но отидете да ви издадат някакъв документ или друго и ги вижте само как не работят и се държат като богоизбрани, високомерни. Цял живот са изкарали зад някое бюро , с работно време от 8 до 5 и обедна почивка , удължена. И не защото са много кадърни те са там. А развитието им е спряло с назначаването им.  Защо пък и да не поработят след пенсионна възраст- де такава почивка.. 

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди