изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 08:13 EEST
ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 05.06.2010    
ВреметоДнес над страната ще преобладава облачно време. На много места ще превалява дъжд, придружен от гръмотевици. По-значителни ще бъдат валежите в Южна България и особено в Рило-Родопската област, а най-слаби - в североизточните райони, където преди обяд ще има и временни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб вятър от североизток, който привечер в Източна България ще се усили. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 22° и 27°, в София около 21°.

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за юни.

В планините ще бъде предимно облачно. Върховете ще са в мъгла. На много места ще паднат валежи, придружени от гръмотевици. Интензивни ще бъдат валежите в Рило-Родопската област. Ще духа предимно умерен вятър от източната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра – около 8°.

Над Черноморието облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали дъжд, главно по южното крайбрежие придружен с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от изток-североизток, който привечер ще се усили. Максимални температури на 23°-24°. Температурата на морската вода е от 17° по северното до 22° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Дежурен синоптик: Мартин Иванов

 . Нестабилното време удря право в сърцето. Резките промени на влажността, температурата и атмосферното налягане станаха причина за бум на сърдечни инциденти, алармираха вчера кардиолози.  По думите на лекарите най-рисковото време за сърдечен инцидент е между 5 и 11 часа сутринта. Именно в този времеви диапазон пулсът се учестява и може да се стигне до откъсване на атеросклеротична плака, която да запуши коронарната артерия. В най-голям риск са хора, които имат сърдечно-съдови проблеми и са свръхчувствителни към резките промени на времето, обясни д-р Светла Торбова, председател на Българската лига по хипертония. Магнитните бури на Слънцето също оказват негативно влияние. Хората не бива да се преуморяват с работа в рисковите дни, които обявяват метеоролозите, съветва специалистката. Хронично болните трябва да следят по-често жизнените си показатели - сърдечен пулс, кръвно налягане, каза още тя.  в. "Стандарт"

 


Сходни връзки

ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 05.06.2010 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди