изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:03 EEST
Бойко Борисов затяга дисциплината сред министрите    
НовиниЗа затягане на дисциплината сред министрите се обяви министър-председателят Бойко Борисов. Реакцията му идва дни след последното редовно заседание на Министерски съвет, когато в заседателната зала са отсъствали четирима министри, които пратили свои заместници. Това каза премиерът, след като участва във водосвет в църквата "Св. Николай Летни" в пернишкото Старо село. Борисов се закани, че ще позволява отсъствия само при уважителни причини.

По една черна точка постави министър-председателят Борисов на вътрешния, външния, финансовия и правосъдния министър. Причината е не толкова в празните им столове по време на правителственото заседание, а уважителността на причините за отсъствието им, обясни премиерът. И допълни, че след проверка по случая констатирал, че ангажиментите на липсващите не са изисквали присъствието им на други места различни от заседателната зала на Дондуков 1. 

Бойко Борисов - министър-председател:
- Аз за това им казах повече, че давам само, ако е в Брюксел събирането или е много важно международно мероприятие и задължително трябва да отиде министър - тогава. Мероприятията са достатъчно важни, но могат да пратят заместниците си там. 

Бившият премиер Станишев също не спазвал дисциплината, но по отношение на Кодекса на труда заради натрупана отпуска за около 150 дни:
Бойко Борисов - министър-председател:
- Мисля, че на него му изплатихме 20 или 30 хиляди лева, мога и да ви подведа с цифрите, но му платихме!

Борисов и днес продължи индиректния си диалог с президента по темата за предполагаемия политически проект на Първанов.
Бойко Борисов - министър-председател:
- Той отива главно при червени кметове или на места, където може да изкаже дадена своя теза, в което няма нищо лошо. Претенцията ми е, че не се обявява този проект.
- Искате да кажете, че едва ли не е започнала предизборната кампания?
- Да, разбира се. 

Борисов уточни, че вероятните мотори на предполагаемия политически проект на президента са червените депутати Румен Петков и Петър Корумбашев.

Автор: Милен Кирилов
 


Сходни връзки

Бойко Борисов затяга дисциплината сред министрите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди