изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:52 EEST
Голям интерес към билков препарат    
ЗдравеЩе предприемат ли здравните институции стъпки за по-масово проучване на ефекта от българските билкови капки, които намаляват холестерола? Този въпрос предизвика невероятен интерес сред зрителите на "По света и у нас". Телефоните в редакцията прегряха и от запитвания кога капките ще могат да се намерят в аптеките и как да се свържат със създателя им биохимикът Иван Качов. Стотици са и посещенията на интернет страницата ни с настояване за още подробности.


Преди 8 години Иван Качов създава комбинация от билки, които въздействат върху нивото на холестерола и при стопяването на тромби в кръвта. Качов е патентовал начина на извличане, който всъщност прави препарата уникален. Досега биохимикът е правил малки количества капки и твърди, че някои от пациентите, които са ги ползвали са прочистили дори запушени артерии. Показват го и техни изследвания с доплерова сонография. Ако се направи голямо клинично проучване и то потвърди тези резултати, може да се окаже, че новият български препарат надминава действието и на най-скъпите медикаменти, които засега само стопират процесите на запушване на съдовете, но не могат да разграждат плаките, които вече са се натрупали.
БНТ:
- В какви количества успявате да произведете тези капки?
Иван Качов - боихимик, гл.експерт по фитотерапия в НЦООЗ:
- Те са в малък обем сега, правят се експериментално. Признати са от Министерство на зравеопазването като хранителна добавка и след 2-3 месеца ще бъдат пуснати по аптеките. Цех специален има, който е разрешен от ЕС, обаче първите пратки ще бъдат в ограничено количество. Технологията, методът не е бърз много. Екстракцията трае 1 час - бавна екстракция.
- Имате ли подкрепа от държавата? Някой интересува ли се от тези резултати?
- Имам среща с един от вицепремиерите, засега нямам пречка от новото правителство. BNT.BG
 
 
 


Сходни връзки

Голям интерес към билков препарат | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди