изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:57 EEST
* ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ: УЧИТЕЛИТЕ СТАЧКУВАТ ПРЕДУПРЕДИТЕЛНО    
ЛюбопитноКоординационният съвет на Съюза на учителите в Добрич е решил на подкрепи националния ден за протест - 7 юни, обявен от последния конгрес на СБУ, с едночасови предупредителни стачни действия.


Учителите настояват за актуализация на общинските бюджети, за гарантиране на средства за издръжка на учебните заведения, за ритмично изплащане на учителските заплати, за стриктно спазване на законовата база. Иска се още в бюджетите за 2001 година относителният дял на средствата за образование да са 6 на сто, докато сега те са около 4.5 процента. Учителите настояват и средните им брутни заплати да са с 10 на сто над тези за страната.

СЕЛЯНИ ОТКРИХА СНАРЯД ОТ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

Селянин от генералтошевското село Пастир се натъкнал вчера следобед на 76.2-милиметров снаряд от Втората световна война, съобщиха от "Гражданска защита". Механизаторът Иван Йорданов открил снаряда в нивата между селата Горняк и Калина. С помощта на други селяни пренесли пълния с тротил снаряд в селскостопански двор, където очакваха специалисти от "Гражданска защита" да го взривят. Според очевидци, през 1998 и 1999 година са били открити и други подобни снаряди.

НДТ - 7 юни 2000 година 


 


Сходни връзки

* ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ: УЧИТЕЛИТЕ СТАЧКУВАТ ПРЕДУПРЕДИТЕЛНО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди