изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 13:51 EEST
Масови нарушения при годишните технически прегледи    
НовиниИма хора в Добрич, които притежават по 300 до 600 леки автомобила, които с пълномощно се карат в Румъния, каза kметът на града Детелина Николова


Извършени съвместни проверки на общината и ДАИ в пунктовете за контролно технически прегледи в Добрич тези дни са установили, че масово се допускат нарушения. При проверката в десетте пункта в града са констатирани от 1,74 до 77 на сто нарушения от всички проверени автомобили. При следващи нарушения на пунктовете на технически преглед ще се налагат санкции от 100 до 500 лева, каза финансовият зам.-кмет Иван Колев.
Има хора в Добрич, които притежават по 300 до 600 леки автомобила, които с пълномощно се карат в Румъния, каза кметът Детелина Николова. По този начин собственици на автокъщи избягвали плащането на данъци за колите у нас, а пък румънските собственици на возилата не плащали екотакса в северната ни съседка. Освен това румънците се сдобивали със стари коли, което иначе е забранено в северната ни съседка. Там има забрана да се купуват коли по-стари от пет години. Законите се заобикалят като българската автокъща продава на румънците возилата с нотариално заверен договор. Освен това обаче търговците давали на купувачите и нотариално пълномощно да управляват колите. Така пред данъчните власти у нас собствениците на автокъщи показвали документа, че са продали колата. За същото возило обаче румънският собственик в родината си показвал пълномощното, според което само кара корала, но не е неин собственик.
Далаверата се нищи от властите и полицията в Добрич от около половин година.
 


Сходни връзки

Масови нарушения при годишните технически прегледи | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Масови нарушения при годишните технически прегледи
Автор: Anonymous да 2010-06-07 @ 14:01 EEST

Браво! Далаверата е умно измислена. :-) Сега ще зяпаме как определени хора, като останат без далавера ще започнат да кодошат "колегите" си... :-)))))


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди