изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:57 EEST
...Високите токчета вредят дори на... мозъка    
ЗдравеОбувките на високи токове не просто причиняват болка на стъпалата. Те нанасят вреда на гърба и дори на мозъка. Така твърдят учените. Това обаче не спира жените да носят високи обувки, въпреки че повечето мъже дори не обръщат внимание. “Токчетата-убийци” - именно така наричат тези модерни обувки през последните пет години. Дамите винаги са обичали високите токове, но “за убийци” признават тези, чиято височина е над 12 сантиметра.



Знае се, че Виктория Бекъм обича точно такива обувки, което дава повод да поговорим за нейното здраве. По-точно казано - за видимите проблеми на видната дама. На някои снимки се виждат кокалчетата по големите пръсти на тази любителка на много високи токове. И де да беше само госпожа Бекъм. Лекарите твърдят, че до 80 на сто от жените се сблъскват с различни заболявания на стъпалата заради пристрастието си към високите обувки.

Но кокалчетата по стъпалата могат все пак да се отстранят. Вредата от високите токове е много по-голяма. Заради тях често страда гърбът, защото се нарушава нормалната осанка на жената. В резултат на това се повишава налягането в гръбначномозъчните нерви. А то с времето докарва до силни болки. Повечето дами на възраст едва ли могат да си отговорят на въпроса защо изпитват толкова болки в гърба.

Учените изказват предположението, че високите токове могат да нанесат вреда и на мозъка ни. Поради общото напрежение на тялото заради високите токове се нарушава дейността не само на кръвоносните съдове, но и на цялата инервация. Това предизвиква главоболие и постепенно понижаване на умствената дейност.

Има още един аргумент против високите токове - чисто социологичен. 75 на сто от мъжете въобще не обръщат внимание на обувките на дамите. Това са данни от различни анкети. Силният пол по-скоро се заглежда в гърдите, дупето, талията, краката и лицето. Сами си направете изводите - защо ви са високите токове - хем ви пречат на здравето, хем никой не им обръща внимание. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

...Високите токчета вредят дори на... мозъка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди