изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:37 EET
НОВИ СТУДЕНТИ ОТ ОСЕМ ДЪРЖАВИ ИДВАТ В ДОБРИЧ    
ОбразованиеМлади хора от Йордания проявяват интерес към Международния колеж

Студенти от осем държави потвърдиха, че ще се обучават идната учебна година във Висше училище Международен колеж в Добрич. Те идват от Великобритания, Естония, Финландия, Русия, Холандия, Унгария, Турция и Полша, информираха от учебното заведение. Студентите са проявили желание да се обучават в англоезичните специалности "Хотелски мениджмънт", "Бизнес информационни системи" и "Международен бизнес мениджмънт", които са част от съвместните учебни програми на Университета в Уелс, Институт Кардиф и ВУМК. Потвърдилите новопристигащи студенти от държавите в ЕС, идват като част от европейската програма за мобилност на академичен състав и студенти - Еразъм. Студентите от Русия идват да се учат във ВУМК благодарение на партньорски договор между висшето училище и Московския държавен икономически университет.
В момента като редовни студенти във ВУМК се обучават студенти от Португалия, Германия, Великобритания, Румъния, Нигерия, Гана, Великобритания, както и от Русия, Турция и Холандия, но за пръв път се очакват младежи от Естония. От Висше училище Международен колеж очакват още кандидати за тази година и от Балканския полуостров. Впечатляващ е фактът, че се отчита интерес и от арабските страни като Йордания, например.
От ВУМК съобщиха още, че кандидатстудентската кампания продължава и се очакват още чуждестранни студенти. Висшето училище е атрактивно при участията си в международни изложения за висше образование заради англоезичните си специалности съвместно с третия по големина британски университет - University of Wales.
 


Сходни връзки

НОВИ СТУДЕНТИ ОТ ОСЕМ ДЪРЖАВИ ИДВАТ В ДОБРИЧ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
НОВИ СТУДЕНТИ ОТ ОСЕМ ДЪРЖАВИ ИДВАТ В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-06-08 @ 16:15 EEST

то пък един колеееж.......................то пък едни студентиии,майка плаче!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди