изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:18 EEST
ДЕТСКИ РИСУНКИ ГОСТУВАТ В КОНСТАНЦА    
КултураПо повод Деня на детето е открита изложба с детски рисунки от България, подредена в националния колеж "Мирча чел Батрън" в Констанца. Това са наградените творби от Международния пленер "Дора Габе през детските очи" /2008 г./, организиран от община Генерал Тошево, НЧ "Дора Габе" в село Дъбовик и с голямата помощ на Ивелина Вайкова и Корнел Игнат, съобщи кметицата на селото Стоянка Първева.

 Тя припомни, че в конкурса участваха деца и от колежа и по предложение на директора експозицията е уредена там. Изложбата е открита от Ст. Първева и директора на учебното заведение, а представена от Ивелина Вайкова - наша сънародничка и една от организаторките на международния пленер. Със специални награди са удостоени директорът и учителката, придружила румънските деца за участието им в пленера. На откриването са присъствали ученици, учители от колежа, а също така и много граждани, между които главният прокурор на Констанца и  представители на българската общност. На откриването е показан и филм за гостуването в село Дъбовик, за пленера, за експозицията и голямата наша поетеса Дора Габе, за срещата с група "Извор" и представянета на бита и традицията на хората от селото , ученето на български песни и танци.
 


Сходни връзки

ДЕТСКИ РИСУНКИ ГОСТУВАТ В КОНСТАНЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди