изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:29 EEST
РИОКОЗ СЕ ВКЛЮЧВА В КАМПАНИЯ ЗА БОРБА С НАРКОМАНИИТЕ    
ЗдравеДирекция РИОКОЗ в Добрич ще се включи в национална кампания, посветена на Международния ден за борба с наркоманиите - 26 юни, съобщиха от здравната инспекция.


Предвидени са превантивни семинари, лекции и беседи в училищата от областта. На 14 юни такава проява ще има в Ученическо общежитие в Генерал Тошево. На следващия ден в Тервел ще се проведе семинар ”Знаем ли всичко за наркотиците”. В него ще се включат участниците в новоучредения междуучилищен клуб “Всички заедно”. От 21 до 25 юни Превантивно-информационният център към община Добрич организира лекции в общообразователните училища.
Националната кампания е организирана от Службата по наркотици и престъпност на ООН /СНПООН/. Като цяло инициативите ще се фокусират върху различни аспекти от работата на институциите за противодействие на производството и разпространението и за контрола над наркотичните вещества.
В България Международният ден за борба с наркоманиите 26 юни се отбелязва от 1988 година. Според разпространената информация от Европейската общност, в 27-те страни-членки  общия брой на консуматорите е около 12 милиона, а „на всеки час един европейски гражданин умира от свръхдоза”. НДТ
 


Сходни връзки

РИОКОЗ СЕ ВКЛЮЧВА В КАМПАНИЯ ЗА БОРБА С НАРКОМАНИИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди