изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:21 EEST
КОШЧЕТА ЗА УПОТРЕБЯВАНИ БАТЕРИИ И ЛУМИНИСЦЕНТНИ ЛАМПИ    
НовиниКошчетата за разделно събиране на излезли от употреба батерии и луминисцентни лампи се намират в северния и южния вход на административната сграда по ул. „Независимост”, в административната сграда на пл. „Свобода” /високото тяло/ и в сградата на община Добрич, съобщиха от кметството.

Съдовете са 4 бр. за луминисцентни лампи и 4 бр. за батерии. Те са закупени със средства от „Е.ОН България” във връзка с проведената през месец април акция за пролетно почистване на града. Периодично събраните негодни батерии и лампите, които съдържат живак, ще бъдат извозвани до склада за временно съхранение на опасни отпадъци, намиращ се на територията на декоративния разсадник. Община град Добрич има сключен договор с лицензирана фирма, на която ще предава опасните отпадъци за обезвреждане. От кметството приканват гражданите да използват кошчетата по предназначение и да не допускат изхвърлянето на битови отпадъци в тях.
 


Сходни връзки

КОШЧЕТА ЗА УПОТРЕБЯВАНИ БАТЕРИИ И ЛУМИНИСЦЕНТНИ ЛАМПИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди