изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:09 EEST
АЛБЕНА СЪБИРА МЛАДИ ОГНЕБОРЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА    
Ред и сигурностРепубликанските състезания на младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец" ще се проведат на 12 и 13 юни в курорта Албена, съобщиха от Областната дирекция на МВР.


Това е 11-ата поред надпревара, в нея ще се включат отбори от 28-е области в страната, станали общински победители. Организатори на състезанията са главна дирекция “Пожарна безопасност и спасяване” към МВР, МОМН, МФВС и БФППС. 
Тържественият ритуал по откриване на състезанията ще е на 12 юни от 10 часа между Информационния център и голф игрището пред хотел “Добруджа” в Албена. Надпреварата между младите огнеборци ще започне със старт в дисциплината “400 метра щафетно бягане с препятствия” – стадион “Албена 1”, от 10.30 часа на 12 юни. Вторият състезателен ден – 13 юни, ще започне със старт в дисциплината “Бойно разгръщане на състезателна пътека” - стадион “Албена 1” в 10 часа. Тържественото закриване на състезанието и награждаването на победителите ще бъде от 16 часа между Информационния център и голф игрището пред хотел “Добруджа”.
В последните години децата научават много за борбата с огнената стихия, благодарение на членуването им в отрядите “Млад огнеборец”, коментират от ОД на МВР. Инициативата “Млад огнеборец” е едно добро огнище за разкриване на потенциалните възможности на подрастващите деца. Тази извънкласна дейност развива физическите и умствени възможности на малките огнеборци. Тя дава възможност да се демонстрират спортните заложби на едно дете и перспективата да сбъдне своята мечта. Уменията, придобити в този спорт, винаги ще са полезни в живота на човек.
 


Сходни връзки

АЛБЕНА СЪБИРА МЛАДИ ОГНЕБОРЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди