изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:40 EEST
ДВОРЕЦА ОЧАКВА ВЕЧЕ „IN THE PALACE”    
Култура Международният фестивал „В Двореца” ще се проведе в Балчик от 19 до 26 юни 2010. Най-добрите заглавия и имена от европейското и световно кино и музика ще владеят емоциите на зрители, гости и участници в 8-то издание на фестивала, съобщават домакините от „Двореца”. Специалната образователна програма FILMER FORGE 2010 ще развива уменията в областа на киното и аудио-визуалните технологии на кинопрофесионалисти и начинаещи. 
 

„IN THE PALACE” или „В Двореца” е събитието, което за осем години промени не само разбиранията ни за кино, но и създаде специален фестивален облик на Балчик и Двореца. Разпределената в няколкото конкурса програма на фестивала ежегодно предлага най-актуалното от съвременното кино и музика, не само като автори, но и като тенденции.
Важна част от феста е обучителната програма FILMER FORGE. Тя обхваща разнообразни лекционни курсове, трейнинг програми, както и майсторски класове на легендарни кинопрофесионалисти. SEA IT е предназначена за български студенти от първи и втори курс; BEACH IT е пийчинг тренинг; MOVE IT е курс от лекции, свързани с промотиране, филмово разпространение и маркетингови стратегии, организиран в партньорство с Черноморската фестивална мрежа и Югоизточната европейска филмова мрежа (SEECN); REELISM включва майсторски клас по оператория и уъркшоп “Постпродукция на звук и картина”; PLUG IN е ковачница за хибридни формати и нови медии. Създадените модули са насочени към студенти и доказали се артисти (продуценти, режисьори, сценаристи, оператори, монтажисти и звукорежисьори). Сред лекторите и професионалистите, поканени за участие във FILMER FORGE и MARK IT, са криейтив директорът на Google Джи Лий, Тудор Джурджу – основател и президент на международния филмов фестивал в Трансилвания, руският оператор Сергей Астахов, представители на международни фондове, 12 национални филмови центъра, директори и програматори на 13 Европейски фестивала, продуценти и представители на телевизии, разпространители, дистрибутори. Срокът за записване във всички програми и майсторски класове е 31 май. Повече информация за отделните модули може да бъде открита на www.inthepalace.com
MUSIC PALACE FEST на открита сцена предлага неповторима селекция от стилове и артисти, включваща Saskia Laroo (Холандия), The Bellrays (САЩ), L.A. Prostitutes (Дания), Waldeck (Австрия), Hvoya (Украйна), Pozvakowski (Унгария), Contradicta (Сърбия), Beat Dis (Унгария), The Bullets (Гърция).
 


Сходни връзки

ДВОРЕЦА ОЧАКВА ВЕЧЕ „IN THE PALACE” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.38 секунди