изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:02 EEST
Маргините и Маджо са живите от СИК, твърди прокурорът    
Ред и сигурностСлед 5 години протакане, делото срещу братята Маргини е към своя край. Днес прокуратурата поиска тежки ефективни присъди за всички подсъдими, обвинени в подготовката на 3 убийства.

Според обвинението всички подсъдими трябва да получат най-малко по 15 години затвор, каквото е максималното наказание, предвидено от закона. Тъй като става дума за няколко тежки престъпления обаче, прокурорите препоръчаха присъдата да бъде увеличена с половината от минималното наказание до 22 години, предаде БТА.

За първи път в съдебна зала прокуратурата ясно посочи, че официално е съществувала групировка СИК, която е била натрупала значителни финансови средства и решавала проблемите с конкурентите си като някои от тях били ликвидирани.
Градският прокурор Николай Кокинов заяви в залата, че останалите живи членове на бившата групировка са само братята Красимир и Николай Маринови и Младен Михалев-Маджо. Сред неспоменатите имена са Румен Николов - Пашата и Венцислав Стефанов.
Някои от техните съдружници - Милчо Бонев - Бай Миле, Стоил Славов, Дмитрий Минев - Димата Руснака, бяха убити.

Според Кокинов и заместника му Роман Василев, който също наблюдава мегаделото, Маргините са поръчители на убийствата, а останалите подсъдими - извършители, съобщи Дарик радио.
Обвинението се уповава основно на показанията на свидетеля Велин Добрев, който преди година издал на разследващите престъпната група и разказал как са били подготвяни убийствата. Защитниците на подсъдимите обаче многократно са определяли Добрев като ненадежден свидетел - бивш затворник и наркоман, който бил на хероин от години.

Вчера двама от съучастниците на Маргините заявиха, че именно неговите показания са манипулирани, тъй като в тях има изрази, които липсват от речника му и видимо са диктувани от прокурор. Те дори се оплакаха от натиск от страна на държавните обвинители, които ги принудили да дадат показания срещу обещание да ги освободят.
 
Красимир и Николай Маринови, Иво Карагеоргиев, Стефан Рангелов, Бисер Илиев и Веселин Тошев са обвинени в подготовката на убийствата на о.р. ген. Любен Гоцев и покойните вече бизнесмени Иван Тодоров-Доктора и Никола Дамянов.
Само Николай Маринов - Малкия Маргин не беше в съдебната зала днес. Той все още е в неизвестност, след като се укри заради обвинението, че заедно с брат му са поръчали и убийството на водещия Боби Цанков.

На вчерашното заседание делото бе наблюдавано от експерти на ЕК, които са в България, за да следят знаковите съдебни процеси у нас. Друго такова е това срещу Марио Николов, обвинен за източване на програма "САПАРД". dir.bg

 


Сходни връзки

Маргините и Маджо са живите от СИК, твърди прокурорът | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди