изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:48 EEST
Футбол: Последни новини, преди началото на Световното първенство (ОБЗОР, 10 юни)    
Спорт Йоханесбург. В петък, 11-и юни, в Южноафриканската Република ще стартира 19-ото Световно първенство по футбол. Мондиалът се провежда веднъж на всеки четири години от 1930 год. насам, с изключение на 1942 и 1946г., заради Втората световна война. Тазгодишният форум ще е и първият, чийто домакин е държава от континента Африка, а генералният секретар на ООН Бан Ки-мун и президентът на страната домакин - 91-годишният Нелсън Мандела, ще са само част от официалните гости на откриването, което ще се състои на стадион „Сокър Сити” в Йоханесбург с мач между ЮАР и Мексико, започващ в 17:00 часа наше време.


ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Двама британски туристи са загинали при автобусна катастрофа в ЮАР

Двама туристи от Великобритания са загинали, а други 21 души са ранени, при автобусна катастрофа в планинска местност в североизточната част на ЮАР, съобщава телевизия Би Би Си.
По данни на местната полиция туристическият автобус е пристигнал в ЮАР от съседен Свазиленд.
Очаква се около 350 000 фенове от цял свят да пристигнат за Световното първенство по футбол, което започва в петък.

Ограбиха трима представители на Гърция в ЮАР
Трима представители на националния отбор по футбол на Гърция бяга ограбени в покрайнините на Дърбан, съобщава Ройтерс. Неизвестни засега лица са проникнали в хотелските стаи на гърците и са взели около $ 2000. Инцидентът е станал във вторник, няколко часа преди въоръжения грабеж на тримата журналисти. Пресаташето на тима Майкъл Цапидис обяви, че грабежът не е нарушил спокойствието на играчите. „Нашето виждане е, че това не е толкова голяма трагедия. Грабеж може да бъде извършен навсякъде по света”, каза Цапидис.
Медията припомня, че именно високите нива на престъпност е най-големият проблем на организаторите на Световното първенство в ЮАР.

Фабио Капело е определил стартовия състав за мача със САЩ
Селекционерът на националния отбор по футбол на САЩ Фабио Капело обяви, че вече знае какъв ще бъде стартовият състав за първия им мач от Световното първенство срещу САЩ. През последната седмица медиите на Острова спекулираха именно около стартовата единайсеторка, но италианският специалист разкри пред Би Би Си, че е наясно, на кои състезатели ще разчита в събота. „Знам кой ще бъде вратар, а също така ми е наясно и стартовата единайсеторка. След първия ни мач се надявам всеки мой играч да бъде напълно здрав и готов за игра. Нормално е да има напрежение, защото тук навсякъде има полиция и журналисти и ако искаш да идеш някъде, те винаги са с теб. Също така разбирам, че това е много важен момент за Англия, но аз съм спокоен”, каза Капело.

Докторът на Аржентина е доволен от физическото състояние на футболистите
Докторът на националния отбор по футбол на Аржентина обяви, че е напълно доволен от физическото състояние на играчите, съобщава „Спорт-Експрес”. Също така той опроверга появилата се информация, че лидерът на тима Лионел Меси е контузен. Нападателят на Барселона е взел пълноценно участие в днешната тренировка и по нищо не личало, че има травма.
Припомняме, че първият мач на отбора на Диего Марадона е в събота срещу Нигерия.

Джерард: Не можем да си позволим невъздържаност на Мондиала
Полузащитникът на английския национален отбор – Стивън Джерард заяви пред Би Би Си, че селекционерът на тима Фабио Капело е обърнал специално внимание на поведението на всичките си възпитаници по време на започващото в петък Световно първенство по футбол.
„Треньорът ни предупреди всички, че трябва много да внимаваме с отношението си към арбитрите на Мондиала”, сподели капитанът на Англия по повод коментарите за избухливостта на Уейн Рууни и някои от останалите звезди на тима по време на мачовете. „Не можем да си позволим невъздържаност спрямо съдиите. Не трябва да губим футболисти заради наказания, свързани с дисциплината, защото това ще повлия не цялостното ни представяне. Чувствам се горд с капитанската лента на Англия. Усещам подкрепата и уважението на всички свои съотборници. Нашият отбор е изграден от лидери, с които се работи лесно.”

Нелсън Мандела няма да гледа целия мач между ЮАР и Мексико
Бившият президент на ЮАР и носител на Нобелова награда за мир - Нелсън Мандела, няма да изгледа целия мач между националните отбори на ЮАР и Мексико, с който утре ще стартира Световното футболно първенство, предаде Би Би Си. 91-годишният южноафрикански политик ще присъства на церемонията по откриването на Мондиала, но няма да дочака последния съдийски сигнал на стадиона, защото семейството му има опасения относно стабилността на неговото здравословно състояние, пояснява медията.

Бразилски рефери учат английски псувни
Бригадата футболни арбитри от Бразилия, които ще ръководят мача Англия – САЩ, получи списък с английски псувни, които трябва да научат, предаде АП. Целта е да бъдат наказвани футболисти, използващи нецензурна лексика по време на мач.
Двубоят Англия – САЩ ще се състои на 12 юни в Рустенбург. Главен съдия е Карлос Симон (на снимката) с асистенти Роберто Браатс и Алтемир Хаусман. В интервю за бразилското издание Globo Sport Хаусман отбеляза, че реферите трябва да знаят когато ги псуват. Колегата му Браатс добави, че не е нужно да знаят нецензурни изрази на 11 езика, но английските със сигурност ще научат.

Монтоливо ще замени Пирло в стартовия състав на Италия
Кейптаун. Полузащитникът на националния отбор на Италия и Фиорентина Рикардо Монтоливо ще замени Андреа Пирло за първия мач на Световния шампион от Мондиал 2010, съобщава „Ла Стампа”. Както е известно Пирло има контузия в слабините и може да пропусне първите две срещи на италианците от груповата фаза. „Това е идеалната позиция за мен. Точно в тази част на терена мога да разкрия истинските си възможности. Селекционерът Марчело Липи обаче решава кой и къде да играе”, каза Монтоливо.
Припомняме, че Италия е в Група “F” на Световното в ЮАР, заедно с отборите на Нова Зеландия, Словакия и Парагвай, срещу който ще играе на 14 юни в Кейптаун.

Нелсън Мандела: Световното първенство доказа, че футболът е много повече от игра
Носителят на Нобелова награда за мир - Нелсън Мандела произнесе реч по време на 60-ия конгрес на ФИФА, съобщава официалният сайт на Световната футболна централа. Церемонията предхожда утрешното откриване на първия Мондиал, който ще се проведе на територията на Африка.
„Това е поредният ден, който символизира демократичното развитие на Република Южна Африка”, заяви 91-годишният бивш президент на страната. „Приветстваме представителите на 208 държави с добре дошли. Тазгодишното Световно първенство доказа, че футболът е много повече от една игра. Футболът може да сплотява хората от всички краища на света, независимо от техния език, цвят на кожата, политически или религиозни вярвания.”

Стартира вторият ден от 60-ия конгрес на ФИФА
С встъпително слово на президента на ФИФА – Сеп Блатер, започна вторият ден от юбилейния 60-и конгрес на Световната футболна централа, съобщава официалният сайт на организацията. Церемонията стартира точно 14 часа преди утрешното официално откриване на 19-ия футболен Мондиал, чийто домакин за първи път ще бъде страна от континента Африка.
„Изключително съм щастлив да съм тук, в Африка, където утре ще започне поредното Световно първенство. Футболът е универсален език, който учи всички на хуманност и уважение. Искам да изразя специална благодарност към Нелсън Мандела, който бе с основен принос за случващото се в момента, показвайки несломим дух и истинска човечност”, заяви Блатер.
Официални гости на конгреса са президентът на ЮАР Джейкъб Зума, един от предшествениците му - Табо Мбеки, както и самият Нелсън Мандела. В събитието участват представители на общо 208 страни, допълва официалният сайт на ФИФА.

Стадионите в ЮАР ще отварят врати 3 часа преди началото на мача
Зрителите на всеки мач на започващото утре Световно първенство по футбол в ЮАР ще могат да влизат на стадионите 3 часа преди началото на съответния двубой, съобщава официалният сайт на ФИФА. От централата предупреждават привържениците да заемат своите места по трибуните възможно най-рано, за да могат изцяло да се насладят на Мондиала. Друго важно уточнение е, че лични МПС-та няма да бъдат допускани в близост до стадионите, освен на регламентираните паркинг места, допълва сайтът на Световната футболна централа.

Аржентина ще играе с трима в атака
Селекционерът на аржентинския национален отбор Диего Марадона ще заложи на трима нападатели в първия мач на Мондиал 2010 срещу Нигерия, предаде Евроспорт. Атаката на Аржентина ще бъде под формата на тризъбец и ще бъде изградена от Лиенел Меси, Карлос Тевес и Гонсало Игуаин, пояснява медията.

Агенция Фокус

НАЙ-ВАЖНОТО ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ - ЮАР 2010

 


Сходни връзки

Футбол: Последни новини, преди началото на Световното първенство (ОБЗОР, 10 юни) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди