изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:38 EEST
ДО 2013 ГОДИНА ДЗИ ЩЕ РАБОТИ ПО ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ    
ЗемеделиеПо трансграничен проект „Интегрирани системи за управление на риска за аграрното производство в условията на Добруджа” ще работи до 2013 година Добруджанският земеделски институт край Генерал Тошево.

Негови партньори са Института по зърнените и технически култури – Фундуля, Института за защита на растенията в Букурещ и по един фермер от България и Румъния. Общата стойност на проекта е 1,3 млн. евро. Делът на ДЗИ е 396 000 евро, съобщи директорът на института доц. Д-р Петър Петров.  Целта на проекта е да се направи мониторинг на разпространението на сортовете, на болестите, вредителите на територията на Добруджа. Той ще даде възможност да се информират фермерите от двете страни на границата за сортовия състав на културите – пшеница, ечемик, царевица, слънчоглед, фасул и други. Ще се прави мониторинг на болести и неприятели, на устойчивостта на сортовете на суша и паразити, на синя китка. Ще се правят нови изследвания за Северна и Южна Добруджа. Ще се наблюдават различните рискове като почвени условия, агрометеорологични условия и др.
 


Сходни връзки

ДО 2013 ГОДИНА ДЗИ ЩЕ РАБОТИ ПО ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди