изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:10 EEST
Равен между ЮАР и Мексико в мача на откриването    
Спорт Сифиве Чабалала от домакините вкара първия гол на Мондиала, Рафаел Маркес изравни

ЮАР и Мексико завършиха при равенство 1:1 в мача на откриването на световното първенство. Двубоят от група “А” се игра на препълнения стадион “Сокър Сити” в Йоханесбург, където бе и официалното откриване на турнира.

Първият голмайстор на Мондиала бе халфът на домакините Сифиве Чабалала, който откри резултата в 55-ата минута. Защитникът на Мексико и Барселона Рафаел Маркес изравни в 79-ата минута.

Това е първо равенство в двубой на откриването след 1986 година, когато България и Италия направиха 1:1.

През първото полувреме гостите от Мексико бяха пълни господари и пропуснаха куп положения. Още във 2-ата минута бранителят на мексиканците Агилар центрира, но Джовани дос Сантос не успя да преодолее вратаря на домакините. В 15-ата минута и Гийермо Франко с глава не успя да отбележи. В 34-ата минута Карлос Вела намери Франко, той би, но този път вратарят на ЮАР отрази. В 38-ата минута съдийската тройка правилно отмени гол на Мексико. Карлос Вела получи топката почти на голлинията, като на нея бе и играч на ЮАР. Той обаче влезе в ролята на вратар, а според правилата, за да няма засада, трябва да има още един футболист при паса, какъвто нямаше. Три минути след това Гийермо Франко отново стреля с глава, но този път над вратата. В края на полувремето домакините натиснаха и започнаха да атакуват постоянно. В 43-ата минута Теко Модисе центрира ниско по земя, но защитник изчисти в тъч. В следващата атака Чабалала подаде перфектен пас в наказателното поле към Катлего Мфела, който обаче не успя да засече с глава.

През второто полувреме домакините продължиха да играят по-добре. В 55-ата минута халфът на ЮАР Сифиве Чабалала получи топката вляво в наказателното поле и с мощен диагонален удар разстреля вратаря на Мексико Перес за 1:0. В 66-ата минута Бафана Бафана направи още един пропуск. Мфела стреля извън наказателното поле, топката се отби в крак на защитник на Мексико, след това продължи към друг играч на ЮАР, но той би встрани от вратата. В 69-ата минута на мястото на Карлос Вела влезе ветеранът Куатемок Бланко, а по-късно на терена се появи и Хавиер Ернандес.

В 79-ата минута мексиканците стигнаха до изравнително попадение. След центриране на Гуардадо в наказателното поле, защитата на домакините остави непокрити трима играчи на гостите. Един от тях бе защитникът Рафаел Маркес, който с премерен удар изравни за крайното 1:1. В последната 90-а минута домакините изпуснаха страхотен шанс да стигнат до трите точки. Нападателят Катлего Мфела се освободи от защитник на Мексико, но след това стреля в гредата./БЛИЦ


ЮАР - Мексико 1:1
1:0 Сифиве Чабалала (55), 1:1 Рафаел Маркес (79)

http://www.lcc.cc/yr/images/Flag_ZA.png
ЮАР: 16.Итемеленг Куне, 2.Сибонисо Гака, 20.Бонгани Хумало, 4.Аарон Мокоена, 15.Лукас Твала (46 - 3.Цепо Масилела), 11.Теко Модисе, 12.Ренеливе Лечолоняне, 13.Кагишо Дикгакой, 8.Сифиве Чабалала, 10.Стивън Пиенаар (83 - 17.Бърнард Паркър), 9.Катлего Мфела


http://aceproject.org/regions-en/countries-and-territories/MX/MX_flag/image
МЕКСИКО: 1.Оскар Перес, 5.Рикардо Осорио, 4.Рафаел Маркес, 2.Франсиско Родригес, 12.Пол Агилар (56 - 18.Андрес Гуардадо), 16.Ефраин Хуарес, 6.Херардо Торадо, 9.Гийермо Франко (73 - 14.Хавиер Ернандес), 3.Карлос Салсидо, 17.Джовани дос Сантос, 11.Карлос Вела (69 - 10.Куатемок Бланко)


Йоханесбург, "Сокър Сити"
Съдии: Равшан Ирматов (Узбекистан), Рафаел Илясов (Узбекистан), Бакхадир Кочкаров (Киргизстан)
Жълти картони: Кагишо Дикгакой, Цепо Масилела (ЮАР); Ефраин Хуарес, Херардо Торадо (Мексико)

 НАЙ-ВАЖНОТО ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ - ЮАР 2010

 

 


Сходни връзки

Равен между ЮАР и Мексико в мача на откриването | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди