изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 14:11 EEST
Отново студен душ за Македония    
Европейски съюз "Македония е под силен международен натиск за спешно решаване на проблема с името". Това признание направи македонският министър на външните работи Антонио Милошоски и хвърли вината за безизходицата върху гръцката страна. Поради нерешения спор вече е съвсем ясно, че Македония отново няма да получи дата за начало на преговори за присъединяване към Европейския съюз.

"От Македония се очаква с прагматизъм, тоест с разумно отношение, да заплати непрагматичното, неразумното и агресивно отношение на Гърция" заяви Милошоски, цитиран от БНР.

Той отказа да прогнозира какво ще се случи на предстоящите идната седмица срещи на Европейския съюз в края на испанското председателство.

Това беше срокът, определен от Брюксел за решаване на спора, за да може Македония да разчита на дата за преговори.

"Няма даже теоретични шансове да получим дата", обобщава днес Стево Пентаровски - политолог и бивш президентски съветник.

Външният министър Милошоски признава, че международният натиск за постигане на компромис е насочен тъкмо към Македония, но хвърля вината върху Гърция, която според него "агресивно се опитвала да наложи свое, гръцко решение, което не оставяло място за намиране на компромис".

В резултат, Македония може да отпадне изобщо от дневния ред и документите на европейските срещи идната седмица.

http://news.ibox.bg

 


Сходни връзки

Отново студен душ за Македония | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди