изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:51 EET
Вратарски гаф провали Англия    
Спорт Робърт Грийн подари гол на САЩ за равенството 1:1

Гаф на вратаря Робърт Грийн провали Англия в опита за победен старт на Мондиал 2010 и “трите лъва” завършиха 1:1 със САЩ в мач от Група “С”. Грешката на Грийн, който не успя да улови слад удар на Демпси припомни за гафовете на Дейвид Сиймън на Мондиал 2002 и на Пол Робинсън в квалификационен мач за Евро 2008.
 
Стивън Джерард, който изведе Англия с капитанската линия за девети път в кариерата си, даде ранен аванс на тима си. Халфът на Ливърпул се разписа в 4-ата минута, след като бе изведен от Емил Хески в чиста позиция срещу Тим Хауърд.
 
Джоузи Алтидор пропиля възможност за изравнително попадение в 19-ата минута, когато не успя да отиграе добре с глава центриране на Лендън Донован.
 
В 40-ата минута САЩ стигна до попадение във вратата на Англия. Клинт Демпси отправи слад удар с левия крак от 25 метра, а вратарят на “трите лъва” Робърт Грийн не успя в опита си да улови топката и тя влезе във вратата.
 
В начолото на второ полувреме Емил Хески имаше прекрасна възможност да даде нов аванс на англичаните, но след като нахлу директно срещу Хауърд стреля право в тялото на американския вратар.
 
В 65-ата минута Джоузи Алтидор нахлу в наказателното поле на Англия, но ударът му бе париран от Робърт Грийн, а след това топката се отби и в десния страничен стълб на вратата. Десет минути по-късно сам срещу Тим Хауърд Шон Райт-Филипс би в ръцете на американския вратар.
 
Така Англия отново не успя да победи САЩ на световно първенство. Предишният случай, когато двата тима се изправиха един срещу друг на планетарен шампионат, бе през 1950 г., когато “янките” се наложиха с 1:0./БЛИЦ

Програмата и класирането в Група “С” - ТУК

АнглияСАЩ 1:1
1:0 Стивън Джерард (4), 1:1 Клинт Демпси (40)
 
england-flag_1.jpgАнглия: 12.Робърн Грийн, 2.Глен Джонсън, 20.Ледли Кинг (46-18.Джейми Карагър), 6.Джон Тери, 3.Ашли Коул, 7.Аарън Ленън, 8.Франк Лампард, 4.Стивън Джерард, 16.Джеймс Милнър (31-17.Шон Райт-Филипс), 21.Емил Хески (79-9.Питър Крауч), 10.Уейн Рууни
 

USA_Flag.jpgСАЩ:
1.Тим Хауърд, 6.Стивън Черундоло, 15.Джей Демерит, 5.Огучи Ониеву, 3.Карлос Боканегра, 10.Лендън Донован, 4.Майкъл Брадли, 13.Рикардо Кларк, 8.Клинт Демпси, 17.Джоузи Алтидор (86-11.Стюърт Холдън), 20.Роби Финдли (77-14.Едсон Бъдъл)
 

Рустенбург
, “Роял Бафокенг”
Съдия: Карлош Симон (Бразилия); Алтемир Хаусман и Роберто Браац (Бразилия)
Жълти картони: Джеймс Милнър, Джейми Карагър, Стивън Джерард (Англия); Стивън Черундоло, Джей Демерит, Роби Финдли (САЩ)
 


Сходни връзки

Вратарски гаф провали Англия | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Вратарски гаф провали Англия
Автор: Anonymous да 2010-06-13 @ 11:26 EEST

Провали ги това, че някои отбори така и не разбраха, че с един гол трудно се бият атлетични отбори като САЩ. И Аржентина беше на косъм да пропусне победата... Нищо, че беше една класа над Нигерия. Но Англия и особено Франция бая трябва да поработят в идеен план. Играта им е доста хаотична на моменти. Слабите вратари са им най-малкия проблем.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди