изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 08:37 EEST
Мистериозна болест уби дете на шампион    
ЗдравеМОНТАНА/СОФИЯ. Нелепа трагедия сполетя семейството на българския шампион по свободна борба Серафим Бързаков. 10-годишната му дъщеря Мария-Магдалена издъхна миналата нощ в "Пирогов" от мистериозна болест.


Детето било при баба си и дядо си в Берковица за ваканцията. Преди 4 дни внезапно вдигнало температура. В продължение на 72 часа местните лекари не могли да установят причината. В четвъртък вечерта състоянието на момиченцето се влошило и баба му Нина Костадинова, която работи като музикален терапевт в дома за деца с умствени увреждания, го завела в спешния център. Оттам Мария-Магдалена веднага била закарана в болницата в Монтана. И там обаче  състоянието на детето продължило да се влошава и лекарите поискали помощ от "Пирогов". Веднага се събрал консилиум от лекари в спешната болница, който решил, че момиченцето трябва да бъде докарано в София. Те приели малката пациентка около 14 ч в петък.
Състоянието на Мария-Магдалена било критично, органите й отказвали да работят. Веднага били направени всички необходими изследвания и всякакви опити малката пациентка да бъде върната към живота. Призори в събота обаче детето починало.
Лекарите в Монтана още нямат официално обяснение каква е причината, довела до тежкото състояние на 10-годишното дете и фаталния край. В Берковица обаче коментират, че е възможно малката да се е заразила от животните, които пасат до фамилната й къща в Берковица. Може да става дума за сепсис, потвърдиха и лекари. Сградата е на улица "Райко Даскалов", близо до известната поляна Пашината. Въпреки че на тази поляна редовно има овце и коне, децата от махалата обичат да играят там. Местните журналисти са правили многократни опити да накарат кметството да прогони животните, но техните усилия не довели до резултат.
Сепсисът се получава в резултат на инфекция на целия организъм, включително на кръвта, обясниха специалисти. Те обаче не се ангажираха с подробности, тъй като не знаят конкретните обстоятелства, които са провокирали проблема. Възможно е детето да се е заразило от кърлеж, който преди това е пил кръв от болно животно. Възможно е и кръвта на детето да се е замърсила от малка раничка или пъпка. Очаква се причината за смъртта да бъде изяснена след обстоен анализ. Доказателства могат да се намерят и при евентуална аутопсия. Това обаче едва ли ще стане, тъй като днес малката Мария-Магдалена ще бъде погребана, съобщи сайтът на Българската федерация по борба. Поклонението ще се състои в 12,30 ч в Бояна.
Първолета Цветкова
Румяна Милева

http://paper.standartnews.com

 


Сходни връзки

Мистериозна болест уби дете на шампион | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди