изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 22:30 EEST
Здравен хороскоп – 14-20 юни 2010    
Хороскоп

Седмицата 14-20 юни започва с растяща Луна в знака Рак на 14 юни. Когато Луната е растяща не се препоръчват оперативни интервенции. Следоперативните рани зарастват по-бавно и са възможни кръвотечения и възпаления. Ако се налага спешна оперативна намеса, тогава трябва да се извършат допълнителни действия за предпазване от усложнения в следващ ден, подходящ за целта според знака на Луната.



На 14 юни не се препоръчват операции на хранопровода, стомаха, задстомашната жлеза, жлъчката, черния дроб и млечните жлези. Денят е благоприятен за лечение и профилактика на храносмилателната система и гърдите. Този ден е неблагоприятен предимно за родените през третата декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог. Предразположени сте към стомашни разстройства, сърдечни аритмии и хипертонични кризи, особено болните и възрастни хора. Избягвайте стреса.

На 15 юни, в часовете между 03.38 и 06.54, Луната ебез курс“, т. е., до напускането на знака Луната не прави никакви аспекти с останалите планети. Това налага повече внимание и предпазливост от страна на тези, които са на работа или просто не спят, за да се избегнат грешки по невнимание или инциденти в този промеждутък от часове. В 06.55 часа на 15 юни Луната преминава в знака Лъв, където ще остане до 08.41 часа на 17 юни.

На 15 и 16 юни не се препоръчват операции на сърцето, диафрагмата, вените и артериите. Дните са благоприятни за лечение и профилактика на сърдечносъдовите заболявания и кръвообращението. От двата дни по-неблагоприятен ден е 16 юни, особено в следобедните и късните часове на деня. Избягвайте приема на алкохол, опиати и силни лекарствени средства. Възможни са прояви на алергия, както и по-тежки състояния при прието голямо количество алкохол или опиати. Най-уязвими са представителите на третите декади от знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Желателно е болните от сърдечносъдови и ендокринни заболявания, както и болните от астма, да спазват стриктно лечебно-хранителния си режим. Избягвайте задимени помещения и емоционални разстройства.

На 17 юни, в часовете между 06.24 и 08.41, Луната отново ебез курс“. В 08.42 часа тя преминава в знака Дева, където ще остане до 11.13 часа на 19 юни.

На 17, 18 и 19 юни до 11.13 часа не се препоръчват операции на червата, апендикса, панкреаса, дванадесетопръстника, далака или жлъчните пътища. Дните са подходящи за лечение и профилактика на заболявания, свързани с изброените органи. А дори и да нямате заболяване, ще се отрази положително върху организма ви, ако се храните с лесно смилаема храна и не се претоварвате с мазнини и запръжки. 17 юни е много подходящ ден за лечебно гладуване за изчистване на червата и за подобряване функциите на храносмилателната система. Може да пиете през деня само билков чай (в сутрешния чай може и 1 лъжичка мед), плодове и вода минимум 2-3 литра.

Марс също е в знака Дева и в някои случаи може да предизвика остри чревни инфекции, остър апендицит, перитонит, херния и други. Затова, при поява на остри коремни болки, е желателно веднага да се обърнете към лекар – хирург. Подобни астрологични предпоставки има на 17 юни, когато Луната е в съвпад с Марс. Най-уязвими са родените в първите декади на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, както и онези от вас, които имат изгряващ знак или рожден Марс в началните градуси на знака Дева. Разбира се, това няма да се прояви при всички изброени знаци и декади. При някои от представителите са възможни температурни състояния, нервно напрежение, главоболие и/или безсъние. Възможни са и наранявания и други травми на гръдния кош и ребрата, затова бъдете внимателни.

18 юни е неблагоприятен ден предимно за родените през втората декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Възможни са невралгии, невралгични болки в областта на китките и раменете, чревни колики, затруднение с дишането при болни с белодробни заболявания, проблеми с комуникацията.

19 юни в 07.29 часа Луната преминава във фаза Първа четвърт. Не се натоварвайте физически и психически. При промяната на Лунните фази се изменя водният баланс в организма, което неминуемо се отразява върху човешкия организъм. Ако сте от привържениците на здравословния начин на живот, много е благоприятно лечебното гладуване при смяната на Лунните фази.

В часовете между 08.04 – 11.13 на 19 юни Луната ебез курс“. Бъдете на сигурно място и не предприемайте рисковани действия. В сутрешните часове Луната освен, че сменя фазата си и е в предизвикателен аспект със Слънцето, тя е в съвпад и със Сатурн. Тези неблагоприятни аспекти биха могли да предизвикат травми и инциденти, като най-внимателни трябва да бъдат родените през третата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Слънцето, Луната, Сатурн и Нептун са в последните градуси на своите знаци, които в астрологията се наричат „критични градуси“. Изисква се повече внимание, за да се избегне влиянието на планетите, които биха могли да предизвикат кризи както в здравословен и личен план, така и в мунданен.

На 19 юни в 11.14 часа Луната преминава в знака Везни. Още със смяната на знака си, Луната прави предизвикателни аспекти – квадратура с Плутон и опозиция с Юпитер и Уран. Родените през първите декади на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог са предразположени към силна раздразнителност, която при някои от представителите може да прерасне в сериозна агресия. Съществуват планетарни предразположения към наранявания и травми в областта на главата, краката и поясните прешлени. Избягвайте сбивания, бъдете внимателни при работа с режещи инструменти и оръжие, по време на път. В мунданен план са възможни взривове и засилена проява на агресия в горещите точки по света с религиозни и идеологически различия, инциденти в промишлени предприятия и по време на състезания, авиационни инциденти. Тези предразположения са подсилени и от съвпада на Слънцето с неподвижната звезда Бетелгейзе от съзвездието Орион, която в предизвикателни аспекти се свързва с инциденти, насилие и природни бедствия.

19 и 20 юни са почивни и не са оперативни, но са подходящи за лечение и профилактика на отделителната система. Не е желателно да се прекалява със сладките и тестени храни, с течности, както и да се претоварва с тежести или физически упражнения кръста. Дамите могат да използват дните за разкрасяване и релаксиращи масажи, но от всички манипулации свързани с кожата, могат да направят единствено овлажняващи и подхранващи маски на лицето. Създайте си хармонична обстановка и раздавайте повече любов.
Бъдете здрави!

Маргарита Паскалева
E-mail: moyata_rusalka@abv.bg
GSM: 0887005209

http://az-jenata.bg

 


Сходни връзки

Здравен хороскоп – 14-20 юни 2010 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди