изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:19 EEST
Фандъкова подари градинка на премиера, пожела му екип като в кметството    
НовиниПремиерите на България и Италия откриха паметник на италианския национален герой Джузепе Гар***ди на едноименния софийски площад. В приветствията си всички официални лица отправиха и персонален поздрав и за рождения ден на Бойко Борисов, а кметицата Йорданка Фандъкова, домакин на събитието, му подари новата градинка, създадена часове преди церемонията специално за случая.

"Пожелавам ви здраве, сили и да имате поне толкова добър екип, колкото като кмет на София", обърна се Фандъкова към премиера.

Продължаваме делото, което започнахме в Рим, като открихме там паметник на Иван Вазов, посочи Борисов. Той благодари за градинката и обръщайки се към госта си Силвио Берлускони, подчерта, че паметникът на Гар***ди е на може би най-централното място в София.

"Великия Гар***ди слагаме на най-централното място в София", каза Борисов и напомни, че италианският революционер се е прекланял пред героизма на българския народ в борбата му срещу турското робство.

Гар***ди носи в сърцето идеалите на свободата и не случайно българският Петко войвода се е присъединил към неговата армия, продължи Фандъкова. А Берлускони демонстрира подготвеност по темата - и 30 българи помогнаха в този огромен подвиг, отбеляза той, говорейки за борбата за независимост, с която Гар***ди е дал пример на много други народи да създадат своите нации.

В речта си италианският премиер обяви сътрудничеството между България и Италия за превъзходно. Той определи като превъзходни икономическите, политическите и културните отношения между двете държави и припомни, че е бил адвокат за завръщането на България в европейското семейство.

"Действително много се радвам, че днес съм тук близо до моя приятел, премиера на България", каза Силвио Берлускони - "Не знаехме, че това ще е съвпаденвие с неговия рожден ден. Честитя му, въпреки, че той е толкова голям, че понякога ме засенчва".

На обратното мнение са медиите в родината на Берлускони. "Силвио Берлускони отива на рожден ден на Бойко Борисов с извинение, че ще открива паметник”, коментират днес италианските вестници "Месаджеро", "Реформиста" и "Кориере дела сера" по повод краткото посещение на италианския премиер в София на път за Либия.

Италианският премиер Силвио Берлускони беше посрещнат с традиционната българска питка със сол, поднесена от депутатките от „Атака" Деница Гаджева и Калина Крумова, облечени в национални носии.

Още преди Берлускони да излети за София множество столичани започна да се събира на площада. За официалната част пристигнаха председателят на парламента Цецка Цачева, министри, депутати и дипломати.

Министър-председателят Бойко Борисов лично посрещна на летището колегата си Берлускони и го придружи до центъра на София. Районът беше отцепен с кордон от полицаи и с метални ограждения.

Въпреки горещината, от която дори асфалтът се топи, стотиците хора търпеливо изчакаха идването на двамата премиери.За по-приветливия вид на площада, върху фасадата на сграда с рушаща се лицева част е опънато платно, върху което реалистично е нарисувана фасада.

Визитата на италианския премиер Силвио Берлускони беше договорена по време на официалното посещение на българския правителствен ръководител в Рим на 21 май т. г.

/БЛИЦ
 


Сходни връзки

Фандъкова подари градинка на премиера, пожела му екип като в кметството | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди