изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:22 EEST
Американският посланик Джеймс Уорлик посети община Каварна    
Новини

Американският посланик в България Джеймс Уорлик бе на работно посещение във Ветроенергиен парк „Свети Никола”, община Каварна. Ветроенергиен парк „Свети Никола” е изграден и се експлоатира от „Ей И Ес Гео Енерджи” - съвместно дружество между американската енергийна компания „Ей И Ес” и българо-немското дружество „Гео Пауър”.



По време на визитата си Джеймс Уорлик се срещна с Желязко Желязков - областен управител на област Добрич, Цонко Цонев - кмет на община Каварна, Теодор Бобочиков - изпълнителен директор на „Ей И Ес Ветроенергетика”, България и други представители на „Ей И Ес”. На срещата посланикът се запозна с техническите параметри на проекта и историята на изграждането на ветроенергийния парк, посети подстанцията на парка и турбини от него.

Областният управител на област Добрич Желязко Желязков и кметът на Каварна Цонко Цонев разговаряха с Джеймс Уорлик за проблемите, свързани с присъединяването на енергията, произвеждана от ВЕП „Свети Никола”, към електропреносната система в област Добрич и изграждането на електропреносна система от каварненското село Видно до подстанция „Маяк” в град Добрич.

Желязко Желязков покани американския посланик през септември по време на тържествата за честване на 70-годишнината от присъединяването на Южна Добруджа към България.  

 

Мария Сотирова – “Връзки с обществеността”

 


Сходни връзки

Американският посланик Джеймс Уорлик посети община Каварна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди