изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:16 EEST
40-годишен остава в ареста, заради посегателство над трафопост    
Ред и сигурност

Добричкият окръжен съд остави в ареста 40-годишния Стефан Н. Т. от Каварна. Той обжалва пред въззивната инстанция постановения на 02.06.2010 г. от Районен съд – Каварна, отказ за изменение на наложената му през март  мярка за неотклонение задържане под стража. Стефан Т. е разследван за опит за кражба на трафопост в с. Иречек, община Каварна от частно лице и унищожаване.



Стойността на причинената щета е 2 456 лв. Престъплението е извършено на 21.03.2010 г. в съучастие с още две лица и при условията на опасен рецидив за Стефан Т. Той обжалва пред Добричкия окръжен съд отказа за изменение на първоначално постановената му процесуална принуда с мотиви, че по собствени подбуди се е отказал от довършване на престъплението и има постоянен адрес. В последната си дума Стефан Т. помоли за по-лека мярка за неотклонение – подписка, защото има постоянен адрес, желае да се върне на работа и възстанови щетата.  Представителят на държавното обвинение се противопостави на искането, защото престъплението е извършено при условията на опасен рецидив и е наказуемо с лишаване от свобода над 10 години. При тези обстоятелства Наказателно-процесуалният кодекс предвижда задържане на извършителя под стража.            

            Стефан Т. има основно образование, живее на семейни начала, освободен е от работа, осъждан е.  Добричкият окръжен съд като взе предвид становищата на страните и представените по делото доказателства, потвърди акта на Районен съд – Каварна. Определението на Добричкия окръжен съд е окончателно.

 

14.06.2010 г.                                    Пресслужба Добрички окръжен съд     

 


Сходни връзки

40-годишен остава в ареста, заради посегателство над трафопост | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди