изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:01 EEST
Арест за 34-годишен извършител на грабежи    
Ред и сигурност

Добричкият окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо 34-годишния Мехмед Ас. Б. от Добрич. Той е привлечен като обвиняем за това, че в периода 07.06.2010 г. – 09.06.2010 г. в Добрич в условията на продължавано престъпление и на опасен рецидив е извършил да грабежа на златни синджири от владението на добричлийки като употребил за това сила.



  

 

Добричкият окръжен съд след като изслуша становищата на страните и прецени събраните доказателства, прие, че Мехмед Б. е привлечен да отговаря за тежко умишлено престъпление, извършено в условията на продължавано престъпление. Наказателният кодекс предвижда за това деяние наказание лишаване от свобода. Данните по делото показват, че са събрани достатъчно доказателства, за да се направи обоснован извод, че именно той е извършител на деянието.

Съдът прие, че съществува опасност Мехмед Б. да се укрие и да извърши друго престъпление, с цел да осуети бъдеща наказателна репресия срещу него. Тази хипотеза се обосновава от съдебното му минало – осъждан е за убийство на 20 години лишаване от свобода. Той е освободен предсрочно от затвора на 07.09.2009 г. Настоящото деяние е осъществено в условията на опасен рецидив.Добричкият окръжен съд обърна внимание и на лошите характеристични данни на Мехмед Б., както и на обстоятелството, че престъплението е извършено в момент, когато той търпи наказание пробация. Всичко това мотивира решаващият съд да приеме, че арестът е единствената адекватна мярка за неотклонение спрямо него.

Мехмед Ас. Б. няма образование, женен е, не работи, осъждан е.

            Определението на Добричкия окръжен съд може да бъде протестирано и обжалвано пред Апелативен съд – Варна.

 

14.06.2010 г.                                    Пресслужба Добрички окръжен съд     

 


Сходни връзки

Арест за 34-годишен извършител на грабежи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди