изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:17 EEST
Простреляха тийнейджър с въздушна пушка    
Новини Момче на 13 години от Хасково е с опасност за живота, след като през нощта млад мъж го простреля с въздушна пушка. Стрелецът е задържан. Пред полицията той заявил, че стрелял в тъмното по котка. В  момента на стрелбата момчето е било със свои приятели, в близост до блок в хасковския квартал "Орфей", разказаха днес неговите родители.



"Трима приятели и две момичета е имало при сина ми. Там са седнали децата и другите деца викат - беше много тъмно и някаква стрелба чухме. Синът ти каза, нещо му прилоша и ние като погледнахме, главата му беше ударена", разказва майката на момчето Сийка Михайлова.

Стрелецът - 20 годишен жител на блока, излиза на терасата на четвъртия етаж и смело стреля в тъмното с въздушната си пушка по посока на компанията .

"Първоначалните обяснения на момчето са, че му се е сторило в тъмното, че има котка и е стрелял по нея", каза говорителят на ОД на МВР-Хасково Нина Николова.

Простреляното в главата момче е прието в хасковската болница, където по-късно е оперирано. Лекарите продължават да се борят за живота му.

"Но има и едно нарушение на белодробните показатели, защото е развил и белодробен оток и сега борбата става, освен срещу мозъчния оток и срещу развиващия се белодробен оток", обясни д-р Владимир Стамболов.

В блока на стрелеца съседите имаха свое обяснение за инцидента. Според тях компанията често е посещавала междублоковото пространство и освен, че били много шумни, често крадяли.

"Мен шумът не ме притеснява, обаче кражбите – наистина. Имаме малко дете - вижте го, ако му изкарат акъла - сигурно и аз ще реагирам като тях", смята Георги Манахилов.  

Стрелецът е задържан в полицията. Засега срещу него има образувано досъдебно производство за опит за убийство. Бащата на простреляното момче също е бил задържан за малко в полицията, тъй като късно снощи е опитал да се саморазправя със съседите на стрелеца. http://www.btv.bg
 


Сходни връзки

Простреляха тийнейджър с въздушна пушка | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Простреляха тийнейджър с въздушна пушка
Автор: Anonymous да 2010-06-16 @ 00:38 EEST

Полицията да взима мерки, защото такива случаи ще зачестяват. В полунощ няма какво да щъкат по улиците и да се крият по тъмните градинки като зайци. Трябва да се разкарват подобни "компании" превантивно, а не да се чака някой ядосан гражданин да ги стреля, защото е полудял, че неизвестни го крадат системно.

Почнат ли да се саморазправят хората, значи все едно правова държава няма. ;-)


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди