изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 16:02 EEST
30 арестувани в Сомалия - гледали световното    
По света 30 души са били арестувани в Сомалия, защото извършили греха да гледат световното първенство по футбол в Южна Африка. Арестите са извършени от ислямистката групировка Хисбул Ислам, която контролира част от Сомалия.

Войници на ислямистката групировка Хизбул Ислям в неделя са нахлули в частни домове, арестувайки поголовно хора, гледащи световното.

Групировката се опитва да наложи строги религиозни норми на поведение, подобно на талибаните в Афганистан. Те забраняват веселието, смеха на висок глас и прочие.

Ислямистите не са се покол***и да закопчеят и няколко 15-годишни хлапета, позволили си да гледат футбол. По това време се игра мачът между Германия и Австралия.

Същата групировка през април забрани радиостанция в Могадишу, защото е излъчвала музика.

На практика Сомалия се управлява от правителство, което обаче има ограничена власт. Част от териториите са под контрола на ислямистите, други пък са без никакъв контрол, като леговищата на пиратите например.

Ислямистите се бият срещу правителството, но често нападат и пиратите мъчейки се да „усвоят” занаятите им. http://www.bnews.bg

 


Сходни връзки

30 арестувани в Сомалия - гледали световното | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди