изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:11 EEST
ВЪВЕЖДАТ „ЗНАК НА ЕВРОПЕЙСКО НАСЛЕДСТВО”    
НовиниКомитетът на регионите даде положително  становище за предложението на Европейския парламент и Съвета на Европа за създаване от Европейския съюз на „Знак за европейско наследство”. 

Идеята е той да е различен от списъка на световното наследство на ЮНЕСКО и от „Европейските културни маршрути” на Съвета на Европа. Това съобщи вчера кметът на Добрич Детелина Николова. Тя се завърна от Брюксел, където участва в заседание на  Комитета на регионите.
Предвижда се знакът да обединява обектите с историята на европейското изграждане при зачитане на формулировките в Хартата на основните права на Европейския съюз. Знакът трябва да е добре адаптиран за трансграничните обекти, които са символи на европейската памет. Изхожда се от това, че управлението на този вид обекти, би могло да се интегрира в работните програми на съществуващите организации като Европейските групи за териториално сътрудничество. Препоръчва се, поради многообразието на обектите, които биха могли да получат знака, да се изработи класиране на архитектурни, археологически, транснационални и нематериални паметници във връзка с новия знак. Ще се представят максимум до три обекта от държава, за да се породи съревнование между държавите-членки.
 


Сходни връзки

ВЪВЕЖДАТ „ЗНАК НА ЕВРОПЕЙСКО НАСЛЕДСТВО” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди