изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:28 EET
Условно наказание за добричлийка, причинила смрътта на сина си и травми на съпруга си на пътя    
Ред и сигурностНаказание 1 година условно лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок получи 45-годишната Иванка Ст. М. от Добрич, след като днес Добричкият окръжен съд одобри сключеното между нея и Окръжна прокуратура – Добрич споразумение за решаване на делото в досъдебното производство. Тя е лишена от право да управлява моторно-превозно средство за срок от 1 година и 6 месеца.

 

Съдът призна Иванка М. за виновна, че на 22.12.2009 г. на главен път гр. Добрич – гр. Балчик, при управление на лек автомобил „Фолксваген Голф”, е нарушила Закона за движение по пътищата – „При избиране на скоростта на движение на водача на пътното превозно средство е забранено да превишава следните стойности на скоростта в км в ч.:…”. В следствие на това по непредпазливост тя е причинила смъртта на пътувалите с нея - 20-годишния й син и четири средни телесни повреди на 50-годишния й съпруг, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота му.

Иванка М. се призна за виновна и заяви пред съда, че разбира последствията на споразумението като влязла в сила присъда и доброволно го е подписала.

Тя има средно образование, омъжена е, не е осъждана.

Представителят на Добричката окръжна прокуратура поиска съдът да одобри споразумението с определеното й наказание. Деянието е доказано, тъй като тя е избрала да се движи със скорост 130 км в час, несъобразена с условията на пътя и това е причина за случилото се.

Добричкият окръжен съд прецени, че предложеното от представителя на държавното обвинение споразумение не противоречи на закона и морала, одобри го и прекрати наказателното произвоство срещу Иванка М.

            Определението на Добричкия окръжен съд не подлежи на обжалване и протест.

 

16.06.2010 г.                                   Пресслужба Добрички окръжен съд   

 


Сходни връзки

Условно наказание за добричлийка, причинила смрътта на сина си и травми на съпруга си на пътя | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди