изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:42 EEST
ТЕНИСКИ, НЕ ПЛАКАТИ ИНФОРМИРАТ ЗА КИНОФЕСТИВАЛ    
НовиниИдеята е на организаторите на Осмия международен фестивал на късометражното кино "В Двореца" - Балчик

Вместо традиционните хартиени плакати, на местата за лепене в София са разположени бели тениски, представящи фестивала. "Разлепването" на тениски вместо плакати - на разрешените за това места, се случва за първи път. Върху бялата тениска в няколко ярки цвята са изрисувани различни символи - метафори на живота, любовта, страстта - вероятно най-необходимите неща за лятото. Създадени в почти графитна, улична стилистика, символите върху тениските вече се превърнаха в тема на спорове най-вече заради смисъла на символите върху тях, отбелязват организаторите.
Според тях реакциите на минувачите по улиците са изненадващи не по-малко от действията им. На много от местата,  където са тениските с визията на "In The Palace", хората се събират и обсъждат какво точно да правят - имат ли право да си взимат тениска, или трябва да си я купят.
Други минувачи не само взимат, но и се връщат за още, а трети се опитват да премерят тениските по най-необичайни начини.
    Най-добрите  заглавия и имена от европейското и световно кино и музика ще владеят емоциите на зрители, гости и участници в събитието, което промени не само разбиранията ни за седмото изкуство, но и създаде специален фестивален облик на града и Двореца. Разпределената в няколкото конкурса програма традиционно предлага най-актуалното от съвременното кино и музика не само като имена в афиша, но и като и като тенденции.
   Саундтракът на Балчик, лято 2010, ще бъде композиран на място, съвсем импровизирано, от групи и артисти, адекватни към деня и неговата музикална стилистика и естетика. Възрастта в случая не е отпределящ фактор. Всеки от участниците гледа на света през очите на съвременната култура и е нейно действащо лице с репертоар контактен, а не снобски, интровертен;  наясно е с разликата между скучна и сериозна музика, именно заради това купонът, партито, му се удават с птича лекота. Артистите – и чуждестранни, и родни, са ярко разпознаваеми на сцената – като присъствие, но и като звучене (в рамките не само на цялата сцена към момента, но и в параметрите на собствения си стил). Което пък автоматично ги превръща в персона, предпочитана за джем сешън дори и от най-капризния меломан. Алтърнатив, хард-кор, дръмендбейс, трип-хоп, рок, джаз, етно, рап, пънк, авангарден поп ...  – няма значение и стилови ограничния! Ясно е, че джем сешън ще има. Атмосферата на самото събитие го повелява: в идеен (синтез  на модерните дух и изкуство), сезонен (лято) и географски (открита сцена, Дворец, море, другите три неща...) аспект.
 


Сходни връзки

ТЕНИСКИ, НЕ ПЛАКАТИ ИНФОРМИРАТ ЗА КИНОФЕСТИВАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди