изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:50 EEST
ЗАПАЛИХА ОФИСА НА РЕКЛАМНА АГЕНЦИЯ "ХАЙ ПРИНТ"    
Ред и сигурностНеизвестни запалиха офиса на рекламна агенция "Хай принт" в Добрич миналата вечер.


Фирмата се намира на първия етаж в жилищен блок по ул. "Петко Д. Петков" - в района на "Старият орех". Сигнал за запалването е получен в "Пожарна безопасност и спасяване" в 1.12 след полунощ в сряда. За палежа известила  алармената система в апартамента, която се задействала. Пристигналите веднага огнеборци разбили желязна решетка и потушили пламъците. Освен вратата е изгоряло и портманто в жилището. При такива пожари винаги има опасност за живеещите във входа, защото биха настъпили проблеми при задимяване, още повече, че в този случай апартаментът е на първия етаж, коментира за НДТ началникът на звено ПБС комисар Димчо Симеонов.
Причините за пожара са изясняват, казаха от ОДП. НДТ научи, че се работи и по версията за умишлен палеж. Според хора от бранша, става дума за сплашване.
"Не дължа пари на никого, напротив - на мен дължат", каза за НДТ собственикът на "Хай принт" Владо Радев. Той сподели, че подозира конкретен човек като поръчител на палежа - негов длъжник, във връзка с търговска сделка. Радев разказа, че е подал съдебен иск срещу него. Престъплението е извършено дни след като на длъжника била връчена исковата молба. "Не вярвам в случайности", каза потърпевшият. По думите му, това не е само нарушение на частна собственост, но по един нагъл начин е застрашен животът на много хора. Радев сподели, че във входа има 15 домакинства, там живеят и родителите му, а той има апартамент на третия етаж. Малко преди запалването в офиса е имало негов служител, който си е тръгнал около 23.30 часа. Представяте ли си какво можеше да му се случи ако не бяха проверили дали има някой вътре, можеше да се задуши, тревожи се собственикът на "Хай принт". Владо Радев е убеден, че длъжникът му не е запалил сам офиса, а е платил на някого.
Благодаря на пожарникарите, че реагираха веднага, каза потърпевшият. "Не смятам в никакъв случай и при никакви обстоятелства да оставя палежа неразкрит - категоричен е Радев. - Сигурен съм, че съответните органи ще бъдат безкомпромисни при разкриването и на поръчителя, и на извършителите". НДТ
 


Сходни връзки

ЗАПАЛИХА ОФИСА НА РЕКЛАМНА АГЕНЦИЯ "ХАЙ ПРИНТ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди