изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:43 EET
РЕДЯТ ИЗЛОЖБА НА ДЕТСКИ РИСУНКИ "МИСИЯ СПАСИТЕЛ"    
КултураТворбите от конкурса за детски рисунки "Мисия спасител" са показани в изложба в библиотеката, откриването на която се състоя днес. Със своите рисунки децата изразяват придобитите знания за оцеляване в условията на бедствия, аварии и катастрофи, и показват образа на спасителите, които всеки ден се борят, помагат на пострадалите и спасяват човешки живот.

Експозицията е съпътствана от библиотечни документи от фонда на библиотеката, запознаващи с подготовката и адекватната реакция при ситуации на граждански кризи. Отличените участници ще бъдат наградени, съобщиха от РБ "Дора Габе". 
Конкурсът за детска рисунка "Мисия-Спасител" е първоприемник на конкурса "С очите си видях бедата…", който се провежда за първи път през 2002 година по инициатива на ДА "Гражданска защита". Организира в няколко етапа: общински, областен и национален конкурс, а от няколко години  прераства в международен под егидата на Секретариата на частичното споразумение за големите бедствия към Съвета на Европа. Организатори на областния кръг са Областно управление "Гражданска защита" в Добрич, Регионална библиотека "Дора Габе" и Регионален инспекторат по образование.
Тази година по темата са работили 168 деца на възраст между 6 и 17 години от общините Тервел, Каварна, Добрич, Генерал Тошево и Балчик. Класираните за областния кръг рисунки са 67. Двадесет от тях ще бъдат изпратени в София за участие в националния кръг, който ще се проведе през месец октомври.
 


Сходни връзки

РЕДЯТ ИЗЛОЖБА НА ДЕТСКИ РИСУНКИ "МИСИЯ СПАСИТЕЛ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди