изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:24 EEST
МЕЖДУНАРОДНА КНИГА НА ПОЕЗИЯТА ПРЕДСТАВЯТ В ЦДГ 24    
КултураИзложба, озаглавена "Малък европеец", бе открита вчера в ЦДГ 24 "Приказен свят" в Добрич. Тя е уредена по повод приключването на първата година по проект "Правата на децата - вдъхновение за творческа дейност" по Секторна програма Коменски.

Той се реализира съвместно с училища и детски градини от Полша, Италия, Великобритания и Турция, съобщиха от ЦГ 24. Чрез дейностите по проекта - " Това сме ние", "Коледни желания", "Книга на поезията", "Моят живот в моя град", "Малко европейче", децата общуват в границите на Европа чрез различни средства, научиха се на толерантност и приемане на всички хора, да споделят идеи на традиции и култура и се чувстват част от европейското общество, подчертаха още от детското заведение. Гости на изложбата бяха Нейчо Нейчев - началник отдел "Образование и култура", Силвия Иванова - старши експерт в отдел "ОК", директори на детски градини, родители и учители.
ЦДГ 24 "Приказен свят" е част от голямата европейска мрежа eTwinning. Реализирани проекти на детската градина са награждавани три пъти с "Национален знак за качество", както и с "Европейски знак за качество". След разглеждане на изложбата Нейчо Нейчев връчи сертификат на шестгодишната Ели Цонева, печелила второ място, както и поощрителни награди на деца от детската градина, от международен компютърен конкурс на тема "Най-добрата мечта, която някога съм имал", проведен в Полша.
 


Сходни връзки

МЕЖДУНАРОДНА КНИГА НА ПОЕЗИЯТА ПРЕДСТАВЯТ В ЦДГ 24 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди